Daca mai mult plangi decat saruti, ce cauti in relatie?

cry
Link-uri sponsorizate

“Daca mai mult plangi decat saruti, ce cauti in relatie?” – vorba asta ii apartine parintelui Constantin Necula. Dupa parerea mea, el zugraveste perfect ideea de relatie – o relatie inseamna iubire, adica bine!

Or acolo unde este bine nu e loc pentru lacrimi. Aaaaa… poate fi loc pentru lacrimi de bucurie, dar niciodata pentru lacrimi de tristete si pentru suferinta!
Atunci cand mai mult plangi decat saruti, inseamna ca nu prea mai exista iubire! Daca a existat vreodata…
Pentru ca, vedeti dumneavoastra, suferinta aia nu vine din senin. Nu te trezesti cu ea la masa si te intrebi buimac – ce cauta asta aici?

Un om care isi propune sa te faca sa suferi se arata din timp. Primele semne apar rapid – dupa cateva zile/ saptamani.

Le vezi, dar nu le bagi in seama pentru ca esti imbatat de hormoni. Ba mai mult, unii fac uriasa greseala de a crede ca timpul schimba lucrurile. Da, e adevarat, timpul schimba lucrurile, dar nu in bine! Mai ales in cazurile in care simti ca ceva e in neregula cu celalalt.

In aceste cazuri, timpul va schimba lucrurile – insa doar pe obrajii si in sufletul tau. Si le va schimba in rau!

Nu va lasati amagiti de un zambet frumos, sau de o licarire in ochi! Sub zambet se pot ascunde multe, iar licarirea aia nu inseamna neaparat iubire – uneori poate avea urmatorul mesaj: “am suferit mult la viata mea si tu o sa platesti pentru tot… iar eu o sa ma bucur sa te fac sa suferi”.

Nu aveti idee ce se poate ascunde sub un zambet alb… Nu aveti idee cata otrava se poate ascunde in niste ochi verzi :)

Iubirea nu inseamna suferinta, ci ochi (suflet) deschisi… catre bine! Ochi deschisi si – poate cel mai important – doi oameni care trag in aceeasi directie.

Marcel Proust spunea ca “iubirea este o tortura reciproca”. Fac pariu ca multi l-au crezut. Eu cred ca el a suferit foarte mult. Sau ca nu a cunoscut iubirea!

Iubirea devine o tortura doar atunci cand nu este reciproca! Cand amandoi se iubesc, ea inseamna: mangaieri, zambet, alinare, intelegere, respect, apreciere si dorinta de dezvoltare.

Asa ca atunci cand ajungi mai mult sa plangi decat sa saruti, incearca sa-ti pui intrebarea asta – ce caut eu in relatie?

Sunt sigur ca raspunsul iti va oferi si calea…

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: intuitionallight.com

Link-uri sponsorizate

Comments