Roma – sub asediul bucuriei

20151129_170751
Link-uri sponsorizate

Cand au auzit ca plec intr-un city break la Roma tocmai in aceasta perioada, cand toata Europa traieste sub amenintarea terorismului, multi prieteni mi-au spus – anuleaza, esti nebun?

Ei bine, nu i-am ascultat si bine am facut. Am gasit o Roma, ce-i drept sub asediu, insa sub un asediu al bucuriei.

Trebuie sa spun ca Roma mi se pare mult mai animata ca Parisul, cu o atmosfera mult mai aproape de sufletul nostru, al romanilor.

Peste tot vezi restaurante si cafenele sau wine bar-uri si lume la greu. E si normal, daca ne gandim ca afara sunt cam 15-16 grade si soare.

Da, orasul este sub paza militara – atat la metrou, cat si la marile obiective turistice, insa prezenta militarilor dau siguranta, nicidecum teama.

Si cand te gandesti cati romani se tem desi se afla la mii de km distanta de amenintari… se pare ca nu ne mai vindecam de aceasta panica viscerala. :(

Dar… sa incep cu detaliile utile – autobuzul de la aeroport in oras costa 5 euro. Am stat ceva sa asteptam si nu mica ne-a fost mirarea cand, in momentul urcarii, am vazut spanioli care parca isi doreau sa ne escaladeze. Halal civilizatie…

Autobuzul te lasa la Termini. De acolo, fie o iei la picior, daca stai in centru, fie intri la metrou, unde te costa 1.5 euro calatoria.

20151129_160710

Statiile sunt scurte, extrem de scurte… noi am facut cam 4 minute pana la Barberini.

De acolo am avut 25 de metri pana in hotel. Excelent!

Este foate tare senzatia pe care ti-o da Roma. M-a fascinat din prima, chiar daca multi o considera comerciala.

20151129_155320

Dupa o scurta plimbare cu metroul pana la Vatican, de unde ne-am luat pachetele ‘Omnia – Vatican and Rome’ – un pachet care iti asigura accesul in Vatican – cu obiectivele lui; transportul moca prin oras cu orice mijloc de transport, tur cu busul – pe care poti sa-l iei oricand si alte doua intrari free la alte muzee – plus ca nu stai la cozi (88 de euro/ persoana)… ne-am intors pentru a vizita Fontana di Trevi si Piata Spagna.

Din pacate, Spagna este usor under construction… asa ca scarile nu sunt accesibile.

20151129_165032

In schimb… Fontana este superba. Si plina ochi de turisti :)

20151129_170748

Una peste alta, prima seara s-a incheiat la un restaurant de langa hotel… cu paste, fructe de mare, vin alb de Lazio, liniste… si o servire foarte misto.

20151129_185521

Ca o prima impresie… pot spune ca Roma este o destinatie superba. Revin dupa ce vizitez si restul :)

Multumesc Cosmopolitan Holidays Focsani pentru oferta de vacanta

Link-uri sponsorizate

Comments