Viitorul inseamna arta, credinta si iubire!

barbosi
Link-uri sponsorizate

Este mesajul lansat de Iulian Vacarean – organizatorul festivalului Femei pe Matasari – pe scena celei de-a treia editii a evenimentului ‘Novembeard’.

Barbosii s-au adunat din nou la Loft si au strans bani pentru o cauza umanitara.

Ma bucur ca vad din ce in ce mai des oameni care transmit mesaje pozitive.
Cred ca este mare nevoie de asa ceva! Cred ca este mare nevoie ca raul in care ne-am zbatut decenii intregi – ca sa nu spun milenii – sa fie inlocuit cu binele!

Da, Iulian are dreptate – viitorul ar trebui sa insemne arta, credinta si iubire!

Altfel, mi-e teama ca suntem condamnati la auto-distrugere.

Sa luam putin pe rand cele 3 chestiuni:

1. Arta – adica creatie, adica viata… adica BINE! Omenirea s-a inarmat suficient! Nu ne-a ajutat la nimic toata povestea asta. Cred ca oamenii ar trebui sa inteleaga faptul ca statele lumii trebuie sa conlucreze in interesul cetatenilor si nu sa se dusmaneasca. Da, arta inseamna frumos si bine! Iar creativitatea ne ajuta sa mergem inainte mai ales cand este pusa in slujba binelui! Atunci cand este pusa in slujba raului mor milioane de oameni… Nu credeti ca ar trebui sa invatam sa pretuim viata mai mult?

2. Credinta! Tot in bine! Chiar nu conteaza in cine crezi – ca este Dumnezeu, Allah, Buddah, ca esti ateu sau mai stiu eu ce! Cata vreme crezi in puterea binelui atunci exista mari sanse ca lumea asta sa se schimbe. Iar aceasta schimbare trebuie sa inceapa cu o resetare mentala a fiecaruia dintre noi.

3. Iubirea – inseamna BINE! Iubirea nu este suferinta, cazna, lacrimi. Iubirea inseamna intelegere, empatie, respect, apreciere, frumusete… deci BINE! Si la capitolul iubire trebuie resetat tot… de fapt trebuie construit. Iubirea este inca tanara pe planeta.

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul in slujba BINELUI? Cum ar arata acest viitor zugravit de Iulian aseara? Un viitor creativ, cu credinta in puterea binelui (si fara fundamentalism/fanatism de orice gen), un viitor al iubirii, al oamenilor care au grija de alti oameni?

Eu chiar nu cred ca este atat de greu de obtinut acest viitor. Trebuie doar sa ne dorim!

De aici se incepe… de la dorinta individuala si de grup! Daca exista dorinta, va asigur ca apar si pasii si parghiile necesare realizarii si construirii unui asemenea viitor.

Eu cred in arta, cred in bine, cred in iubire… Poate ca voi fi privit ca un naiv, insa nu voi inceta sa cred ca lumea asta chiar poate renunta la tot ce a facut rau pana acum.

Voi ce parere aveti?

P.S.: Barbosii au adunat 15.000 de lei pentru  cauza nobila! Bravo!

Link-uri sponsorizate

Comments