Tot vinul de tara e mai bun

toscana
Link-uri sponsorizate

Romania are nevoie de un restart! Asta se spunea acum doua saptamani in piata si in spatiul media!

Iar acest restart trebuie sa fie unul mental! Este musai! Urgent! Trebuie sa reinstalam tot!

Da, stiu, romanii cred ca le stiu pe toate! Intrebarea este – pe bune?
De cativa ani am descoperit lumea vinurilor nobile. Si ma bucur de fiecare ocazie, de fiecare degustare, de fiecare eveniment, de fiecare vin descoperit, indiferent ca vinul este din Romania – apropo, in tara asta se produc niste vinuri bune de tot (la marketing stam prost), Republica Moldova, Franta, Italia, Spania, Grecia, Chile, Argentina, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia sau Statele Unite.

Sigur, nu toate vinurile pe care le incerc imi si plac. Nu toate soiurile imi merg la suflet. Insa incerc, pentru ca doar asa ajungi sa-ti formezi o paleta de vinuri care te reprezinta.

Spre exemplu, saptamana trecuta, la evenimentul organizat de Smart Drinks.ro, am descoperit chilianul Qclay (2010), americanul Chimney Rock (2010) sau italianul Cortaccio (2005). Sunt doar 3 exemple de vinuri incercate recent. Nu mai spun despre Saperavi-ul de la Gitana (Republica Moldova). Bune de tot!

Ei bine, in tot acest timp ce se intampla in jurul nostru? Vad multi, poate prea multi oameni care au ramas prizonierii mentalitatilor invechite.

Iata doua exemple: 1. vinul la sticla e facut din pastile si 2. tot vinul de tara este mai bun.

Sunt departe de a fi vreun specialist in vinuri, insa am discutat cu oameni care chiar se pricep. Mai ales cand am facut filmul de AICI si filmul de AICI.

Ambele mentalitati sunt cat se poate de vii si cat se poate de false – daca ne raportam la vinurile nobile. Sigur ca pe piata exista si produse de proasta calitate, sigur ca pot exista si vinuri de tara facute corect… insa haideti sa fim seriosi, cand ati baut un vin de tara care ar sta in fata unui Matei din 2001?

Despre asta vorbim, despre meritocratie… chiar si in zona vinurilor. Pe bune, daca vinurile s-ar face din pastile, nimeni nu s-ar chinui sa cumpere sute de hectare de vie sau sa angajeze specialisti de peste hotare.

Vedeti? Chiar si in zona vinului mentalitatile sunt invechite rau de tot… ca in mai toate domeniile din Romania.

Si va spun asta pentru ca sunt prieten cu inventatorul aplicatiei Pivot Noir – cea mai tare aplicatie romaneasca de vinuri.

Stiti cat de greu este sa convingi un om sa descarce (gratuit) o aplicatie care ii ofera acces la mii de vinuri si la sute de informatii importante despre vin? Cumplit de greu!

Stiti de ce? Pentru ca romanul are senzatia ca deja stie, fara sa fie dispus sa accepte ca de fapt nu stie nimic!

Acum, daca vreti sa sprijiniti industria vinului si pe cei care vor sa promoveze vinul – romanesc sau strain, puteti intra pe App Store si Google Play si sa incercati aplicatia Pivot Noir.

Nu spun ca este obligatoriu sa va placa, spun doar sa o incercati si cine stie…

Pentru Android – aveti link AICI
Pentru iOS – aveti link AICI

Foto credit: walksofitaly.com

Link-uri sponsorizate

Comments