Iubirea inseamna adaptare la schimbare

falling-in-love
Link-uri sponsorizate

Iubirea nu este statica! Static inseamna balteala!

Or iubirea nu are cum sa balteasca! Iubirea nu poate genera plictis. Atunci cand vorbim despre balteala in cuplu, putem invoca fara probleme plictisul.

Intrebarea este – oare putem invoca si iubirea?
Saptamana trecuta am atacat o tema, zic eu, interesanta – toate povestile de dragoste sunt de fapt povesti despre frustrare“.

Ei bine, iubirea este ceva superior indragostirii, este acea etapa ce transcede frustrarile, dopurile si stima de sine scazuta!

Frumusetea iubirii este data tocmai de caracterul ei curgator. Iubirea este ca un fluviu… nu poti sa-i pui baraje, oricat de mult ai incerca.

Asa este si relatia de cuplu… o apa curgatoare! Din pacate, foarte multi aleg sa ridice baraje in calea iubirii si chiar a propriilor relatii! Plictisul in cuplu intervine mai ales din cauza modului in care ne raportam la ideea de relatie.

Atunci cand ne indragostim, ne proiectam un viitor iluzoriu in care vom trai fericiti alaturi de partener/a, el/ea fiind – in viziunea noastra – la fel ca in prima zi. Or asta nu se intampla!

De ce? Pentru ca oamenii se schimba! Se schimba constant! Ei cresc, evolueaza, de multe ori fara sa-si dea seama. Pe masura ce timpul trece, omul se dezvolta, viziunile lui se modifica, placerile la fel, dorintele la fel, ba… in anumite cazuri, se poate modifica si ordinea nevoilor.

Nimeni nu ramane la fel! Am avut nenumarate discutii cu prietenii mei pe aceasta tema. Nu mi-a luat prea mult sa le arat cat s-au schimbat in ultimii 2-3 ani. Marea problema este ca in tavalugul asta social chiar nu avem timp pentru analiza, pentru instrospectie.

In schimb de la dragoste cerem mereu aceleasi lucruri – sa dureze o vesnicie si sa fie la fel ca in prima zi! Iar asta nu se poate!

Eu cred ca a sosit momentul sa intelegem un lucru extrem de important – iubirea inseamna capacitatea de a te adapta la schimbare! La schimbarea ta si mai ales la schimbarea celuilalt!!!

Constientizarea acestui adevar este importanta daca vrei ca relatia ta sa functioneze pe o durata lunga de timp.

Altfel, mi-e teama ca vom continua sa fim prizonierii propriilor iluzii, sclavii unor clisee care nu au nicio legatura cu realitatea.

Or realitatea ne arata fara drept de apel faptul ca fara adaptare la schimbare… relatiile chiar nu au nicio sansa!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: pushpsr.blogspot.ro

Link-uri sponsorizate

Comments