Barbatii divorteaza de sotii, nu de copii

fatherday
Link-uri sponsorizate

“Barbatii divorteaza de sotii, nu de copii” – este mesajul scris de judecatorul Cristi Danilet pe site-ul sau si preluat de Hotnews.ro. Sunt 100% de acord cu asta!

Nu stiu daca ati fost vreodata intr-o sala de judecata sau daca ati vazut ce se intampla la divorturi.

Din pacate, multe femei se folosesc de copii si ii transforma in adevarate scuturi in razboiul cu fostii!
Chestiunea asta trebuie sa inceteze! Copiii nu au nicio vina, deci nu trebuie sa fie implicati in scandalurile adultilor.

Si, se pare ca tot Uniunea Europeana va regla si aceasta poveste pentru ca, din pacate, la nivel mental, noi, romanii, inca suntem in urma grav de tot.

Nu vreau sa fiu dur, dar o femeie care nu ii da voie fostului sot sa-si vada copiii este o taranca ridicola!

Iar aici nu vorbesc despre barbatii abuzivi sau betivi sau drogati etc… Aici vorbesc despre mofturi prostesti si despre incordari penibile de muschi, incordari care ajung pana la urma in instanta si care, uneori, se soldeaza chiar cu amenzi.

Atat femeile, cat si barbatii trebuie sa inteleaga ca dupa divort au drepturi egale in privinta copiilor! Punct!

Revenind la judecatorul Danilet, el anunta ca acum o luna, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a aprobat Rezolutia 2079 privind “Egalitarea si autoritatea parinteasca comuna – rolul tatilor”.

Rezolutia asta propune masuri pentru promovarea egalitatii intre barbati si femei in exercitarea autoritatii parintesti comune. Adica drepturi egale! Ca tot le place doamnelor sa fluture asta cu drepturile egale, iata ca si noi, barbatii, cerem drepturi egale in ceea ce priveste cresterea copiilor.

In urma aprobarii acestei rezolutii, sper ca si in Romania sa se modifice vechea practica comunista – cea in care copilul este incredintat mamei fara drept de apel.

Daca pana acum se urmarea interesul parintelui care obtine custodia, aceasta decizie vine in interesul copiilor, ceea ce mi se pare extraordinar.

Da, formam cupluri, ne casatorim, facem copii si, uneori, ajungem sa divortam. Asta nu inseamna ca divortul – o decizie ce le apartine exclusiv adultilor – ar trebui sa se transforme intr-un cosmar pentru copii.

Fiecare caz trebuie tratat separat, iar judecatorii trebuie sa invete sa ia cele mai bune decizii. Pe de alta parte, cei care divorteaza trebuie sa invete ce e aia mediere!

Haideti sa nu mai consideram ca toate femeile pot fi mame bune! Asta este o mentalitate cat se poate de falsa!

Foto Credit: techuloid.com

Link-uri sponsorizate

Comments