Dedicatie pentru curve!

eu99
Link-uri sponsorizate

“Am ales sa nu fiu curva” – este titlul unui text scris ieri de prietena mea Luiza. Nu este despre prostituate, ci despre curvele alea care graviteaza in jurul tau doar cand au un interes.

In vremurile astea pare destul de greu sa iti pastrezi principiile si coloana vertebrala. Peste tot, pe unde te uiti in jur, e plin de taratori si de taraturi.

In mod paradoxal, in era tehnologiei este mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti ceva.
In loc sa ne folosim de noile parghii comunicationale pentru a face bine, noi ne folosim de ele pentru a ne varsa frustrarile si ura asupra altor oameni, crezand ca vom pune astfel umarul la distrugerea lor.

Va dati seama cata invidie pluteste in societatea actuala? Cata frustrare? Cata lipsa de orizont? Va dati seama cat de prezent este spiritul de turma? E nevoie de un manipulator (fara cine stie ce talent) si hop… imediat se gasesc vreo 200 de tampiti care sa-l urmeze.

Asa stau lucrurile si cu aceste “curve”! Sunt acei semi-prieteni, acei oameni care incearca sa profite de bonomia ta! Iti zambesc suav, se jura ca sunt alaturi de tine – doar atunci cand tu chiar contezi – dupa care, in momentul in care ai prins o perioada mai grea – hop, sunt fermi si te calca in picioare, spunand ca ei de fapt nu te-au placut niciodata.

Ei se poarta ca acele femei care tipa de placere cand se afla sub tine si spun ca o ai mica dupa ce le parasesti! Asa as defini eu “curva”. 

Iar curva se gaseste peste tot!

Am intalnit-o in televiziune, am intalnit-o (grupa mare) in rap, in presa si fac pariu ca exista si in bloggosfera!

Curva este un personaj libidinos, indiferent ca este femeie sau barbat – este in stare sa-ti dea si limbi in ureche daca e nevoie; se catara pe tine ca o iedera, este energica atunci cand are un interes, iti promite luna de pe cer, te arde cand ti-e lumea mai draga si apoi, cam in genul lui Iuda, se dezice de tine fara sa clipeasca.

Curva este plina de principii, doar ca principiile astea sunt lipite prost pe cutia sa craniana si cad la prima adiere de vant.

Eu ador formularile alea – iesi in oras cu prietenii!

Daca stau bine si fac o analiza, nu as putea spune ca am prea multi prieteni. Insa cei care sunt, sunt oameni misto si asta cred ca e cel mai important lucru.

Prieten este acel om care te intelege si te sustine, care stie sa-ti dea un sfat la nevoie si in compania caruia te simti excelent.

Ala este un prieten! Restul sunt conjucturi! Iar curvele fix acolo apar, in diverse conjuncturi.

La o “curva”, trecerea de la “il cunosc, e baiat misto” la “e un jegos, stiu eu” este cat se poate de naturala, asa cum sunt si urmele pe care le lasa trecerea sa pe asfalt. Urme de limax!

Partea haioasa este ca acest gen de oameni, care nu stiu decat sa distruga pentru a parveni, nu realizeaza faptul ca pe lumea asta exista si oameni care se prind si pentru care cuvintele lor nu au nicio influenta.

Eu am ales sa nu fiu curva! Fix ca Luiza! Am ales sa nu tac, sa nu fiu politic corect! Atunci cand am avut o opinie mi-am exprimat-o, indiferent ca a fost in tv, in muzica sau aici pe blog. Insa fara sa atac persoana! Nu am atacat persoana, ci ideea! Asta nu se intelege, din pacate, in lumea noastra! Este o diferenta fundamentala intre critica si atac la persoana!

De ce am facut asta? Pentru ca am incredere in dezbatere si nu in ura; pentru ca am incredere in principiile mele, pentru ca vreau ca toate curvele care populeaza toate domeniile de activitate sa dispara!

Societatea poate evolua doar cu dezbateri argumentate, nu pe laturi aruncate gratuit in capul altuia. Din pacate, atacul la persoana este sport national, mai ales cand nu exista argumente.

Da, am ales sa nu fiu curva si sa spun ceea ce am de spus! Se numeste critica!

Stiu ca nu oricine accepta critica argumentata! Ai nevoie de creier si cultura pentru asta! Si ceva educatie… dar astea deja suna a S.F.-uri in Romania anului 2015, din pacate!

Link-uri sponsorizate

Comments