Culmea nemultumirii la romani – sa te arati dezamagit de pomana!

pomana
Link-uri sponsorizate

Nici pomana nu mai e ce a fost!

Romanii au inceput sa faca figuri si la pomana! Am vazut eu la televizor! Nefericita aia de Oana Zavoranu a facut pomana dupa ma-sa!

Inteleg ca a anuntat pe Facebook ca va da bijuterii si blanuri.
Rezultatul? S-a adunat lumea ca la urs! Ba unii s-au si calcat in picioare!

Nu am vazut o persoana atat de (aici completati voi) in viata mea! Oribil caracter! Oare cand o sa inteleaga ca are nevoie urgent de terapie?

Dar nu despre ea vreau sa vorbesc, ci despre oameni!

Despre acea Romanie despre care nu prea se vorbeste pe retelele de socializare.

Naspa este ca tocmai Romania aia produce subiecte de dezbatere in online (adica efecte), tocmai Romania aia da nastere violatorilor, hotilor, spagarilor, nesimtitilor… cianurilor care populeaza societatea noastra.

Nu ma credeti?

Sa va dau cateva exemple notate din relatarile de la tv:

“Mai mare rusinea! Nu erau haine de blana! As fi dorit o geanta!” – a spus o amarata cu batic pe cap. Ea nu are 1 leu sa treaca strada, dar vrea haine de blana la pomana! Tare sau ce?

“Suntem dezamagiti de organizare! Noi ne-am inghesuit acolo si ea nici macar nu ne-a salutat. Nu a dat ce a zis ca da. Au fost haine de la second hand ca sa ne inchida gura” – a spus o alta femeie, de data asta ceva mai in varsta!

Acum stau si va intreb: in cazul primei femei, oare ce barbat are langa ea? Cata bataie ii incinge ala si ce copii au cei doi? Cu ce mentalitate cresc copiii aia?

In cel de-al doilea caz lucrurile stau si mai naspa – ca aia sigur are si cativa nepoti. Ce fel de oameni sunt aia? Ati ghicit – oameni cu acelasi gen de mentalitate ca ea! Convingerile se preiau din generatie in generatie mai ales in zona fara carte…

Repet, nu am o problema cu oamenii fara carte! Toata copilaria mi-am petrecut-o prin diferite zone din tara, prin tot felul de localitati. Insa am intalnit acolo niste oameni fara prea multa carte, dar cu un bun simt deosebit.

De unde au aparut leprele astea de la pomeni?

Unii vor spune ca sunt produsul saraciei! Nu, nu despre asta e vorba! Saracie a fost mereu in anumite zone. Aici nu e vorba despre saracie materiala, ci despre o profunda saracie spirituala.

Asta este Romania reala dragii mei, aia vie, aia care face cozi la moaste si pomeni, aia care vrea sa profite la mort… Asta e!

Cand vad asa ceva ma intristez! Da, nu iau des contact cu zona asta, dar totusi exista, nu foarte departe de mine sau de tine… Uneori exista chiar langa noi!

Cum se poate schimba? Intr-un singur fel: printr-o politica sanatoasa de stat!

Este singura solutie!

Nu moastele sunt solutia, ci educatia!

Din pacate, este suficient sa te uiti la un Dragnea, Oprea, Ponta sau chiar Iohannis ca sa-ti dai seama de ce se vrea pastrata starea asta de fapt…

Foto Credit: kanald.ro

Link-uri sponsorizate

Comments