Lumea e a mea – o incursiune in lumea adolescentilor romani (Trailer)

lumeaeamea
Link-uri sponsorizate

Aseara am fost la film! La premiera unui film romanesc! Da, prima reactie a fost – “hai frate, iar film romanesc?”

Insa prietenul Florin Grozea mi-a spus ca e un film despre adolescenti, regizat de un tanar (Nicolae Constantin Tănase) si produs de Libra Film (si de Tudor Giurgiu).

Florin mi-a spus – “poti sa spui ce vrei pe blog, dar doar dupa ce il vezi”.

Ce am vazut? Un film romanesc nou, scuturat de toate temele comuniste, un film care nu este de premii, ci pentru public.

Si nu orice public, ci cel tanar… filmul chiar tinteste in zona liceenilor – desi i-as trimite si pe parinti sa il vada, poate mai ales pe parinti.

Personajul principal – Ana Maria Guran – a jucat excelent. E prima oara cand o vad si pot spune ca nu a avut un rol usor.

“Lumea e a mea” are de toate – povesti de viata dure, dar reale, zbuciumul adolescentei, primele dezamagiri in dragoste, problemele pe care unii copii le au cu niste parinti pasivi, revolta acestei varste, depresia, consumul de substante, tenditente suicidare, limbajul colorat (la liber – asta mi-a placut), cateva efecte speciale (rar pentru cinematografia autohtona), o coloana sonora dedicata publicului tinta, cateva doze de umor, replici okay (zic eu)…

Chiar cred ca este un film de vazut!

Sigur, unele cadre sunt prea lungi, anumite lucruri sunt accentuate in exces, insa dupa parerea mea, faptul ca regizori foarte tineri ajung sa faca filme este de bun augur.

Sper ca la un moment dat si filmele romanesti sa semene a filme, adica sa nu mai fie teatru filmat, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri.

Si da, tinerii astia au nevoie de filme, au nevoie de productii pentru a creste si de minti limpezi pentru a progresa.

Una peste alta, “Lumea e a mea” mi-a placut. Este fresh, fara nume mari si se axeaza pe poveste si nu neaparat pe distributie.

Va las sa vedeti trailerul

Link-uri sponsorizate

Comments