Ce ar insemna ziua de munca de 6 ore la romani?

lazy
Link-uri sponsorizate

Suedia a trecut la ziua de munca de 6 ore.

Ce se urmareste prin asta? Cresterea eficientei oamenilor, reducerea costurilor pentru companii si cresterea nivelului de satisfactie in plan personal al angajatilor.

Wow!
Era evident ca in anumite domenii de activitate programul de 8 ore este un chin, o aberatie!

Serios, cine incepe programul la fix? Prima ora se duce pe o cafeluta sau doua si cateva tone de tigari! Asa e cool! Am fost in corporatie, deci cam stiu cum e… si e de vis mai ales atunci cand fumezi in afara cladirii :)

Daca pe langa ora de cafea mai pui si restul iesirilor la tigara de peste zi si apoi arunci o privire in pontaj iti iese un program spart in bucati miiici miiici de tot. Cam de cate 20 de minute fiecare :)

Sa fim seriosi, nimeni nu lucreaza 8 ore incontinuu… Si nici nu cred ca ar fi okay sa faca asta!

Nu mai spun ca daca luam in calcul timpul pe care romanii il petrec pe retelele de socializare… timpul efectiv de munca se subtiaza si mai mult… ba chiar coboara lejer spre 4 ore :)

Ei bine, eu nu cred ca ar trebui sa ne bucuram ca ar putea ajunge si la noi sistemul suedez!

Eu cred ca ar trebui sa ne speriem! De ce? Pentru ca ziua de munca de 6 ore ar insemna din start salarii mai mici!

Si sunt in stare sa fac pariu cu oricine pe chestia asta! Da, pentru ca angajatorii romani (ma rog, poate cu mici exceptii) sunt niste lepre pe care nu ii intereseaza binele tau, ci doar binele lor.

Drept urmare, daca ar disparea 10 ore pe saptamana din programul tau de lucru, chiar crezi ca banii ar ramane la fel?

E nevoie de o cumplita doza de naivitate pentru asta!

Eu cred ca ti s-ar spune clar in fata – “ai 2 ore libere, mai pui doua si iti iei un al doilea job part-time! Avantaj tu! Nu iti convine? Sunt 10 oameni ca tine la usa care vor accepta conditiile astea”.

Si uite asa, in loc sa te vezi fericit la ora 16.00 pe strazi (vorbesc aici despre privati, ca aia de la stat oricum o cam freaca), bucurandu-te de lumina zilei si de activitati recreative, te vei trezi rupt de oboseala la 20.00 dupa al doilea job.

Fac pariu ca asta s-ar intampla!

In plus – suedezii au renuntat la sedintele saptamanale – care oricum sunt inutile. Cum sa faca romanii asta? Cum sa taie ei fix alea doua-trei ore de frecat menta pe saptamana? Neah, nu exista! Ce ar mai face sefii?

Asa ca eu nu m-as bucura de treaba asta cu programul de 6 ore.

Si stiti de ce? Pentru ca in Romania e posibil orice!

P.S.: In plus, acum pe bune – ati putea sa stati 6 ore departe de Facebook? :))

Foto Credit: realsuccess.net

Link-uri sponsorizate

Comments