Cum arata un prost adevarat?

prost
Link-uri sponsorizate

In copilaria mea exista o vorba interesanta – “pana la Dumnezeu te mananca sfintii!”

Cand vine vorba despre relationare de cuplu, cred ca vorba asta s-ar schimba cam asa – “pana la fericire te ucid convingerile!”

Saptamana trecuta am vorbit despre proasta adevarata.
Mi s-a parut firesc sa sparg putin tiparul clasic – cele cu diplome in buzunar stau relaxate si le fac proaste pe toate celelalte. Ce dulce iluzie! Dar ele, oare ele cum sunt?

Si atunci am lasat cosmetizarile si am prezentat o anumita latura de adevar personal spunand ca adevaratele proaste sunt “cianurile cu diploma si glezna fina”, adica femeile care, desi au acces la cultura si informatie, ucid iubirea… din motive variate.

La finalul textului am scris ca situatia este valabila si pentru barbati!

Ei bine, azi a sosit momentul sa vorbim putin despre cum arata prostul adevarat.

Prostul adevarat nu este ala care urla la film “fute-o ba!” Ala e doar incult, e doar un om ramas cumva in primitivismul speciei.

Nu, prostul adevarat e tot ala scolit!

E ala care citeste reviste de style masculin, se imbraca in ultima fita, se tunde la cele mai tari frizerii din oras, iese in locurile bune, dupa posibilitati conduce si o masina aratoasa, este rege la romgleza – te sparge cu termeni corporate, miroase bine si are un lexic rezonabil.

Ca si in cazul femeilor si aici se aplica aceeasi directie – degeaba are toate cele enumerate mai sus, daca prin tot ceea ce face distruge atat iubirea, cat si femeia.

Poate sa aiba zeci de afaceri, bani cat China… totul e degeaba cata vreme emotional este nul, cata vreme ca barbat este un miel speriat de bombe – adica gelos din cale afara, toxic in comportament, restrictiv si insetat de control.

Prostul adevarat este un adevarat competitor – mai putin la capitolul palmares al partenerei! Acolo vrea un clasament curat! I-ar placea sa fie doar el in cursa :) Fereasca Dumnezeu sa fi avut alti parteneri inaintea lui. E posibil (ba chiar as face pariu) ca la prima cearta mai serioasa sa te trezesti ca nu mai esti “iepuras”, ci “curva dracu'” sau “stricata orasului”.

In plus, nu m-ar mira ca atunci cand terminati partidele de amor sa se uite tamp la tine si sa te intrebe – “a fost bine”?

El are nevoie de confirmarea faptului ca este taur! Ca este unic! Ca este bun! Mereu!

Nasol este ca atunci cand ai o fantezie si iti dai intalnire cu el intr-o camera de hotel – in loc sa te urce pe pereti, ridica o spranceana si te intreaba usor agitat -” dar de unde stii tu baby de locul asta? Ai mai fost pe aici?”

Si uite asa ti-a anulat orice pofta de tractiuni pe pereti!

Prostul adevarat te controleaza constant – daca ar putea… te-ar tine legata de scaun, fara niciun mijloc de comunicare cu exteriorul. Doar esti a lui! Ce nevoie mai ai de lume?

El este atat de nesigur incat se teme chiar si de umbra lui, spunand iritat – ‘baby, cum dracu’ scap de strambul asta?’

El se ‘respecta’, dar nu respecta femeia, nedandu-i nici un centimetru de libertate.

“Ce sa faca cu ea? Nu ma are pe mine?” – cam asta e gandirea!

Genul asta de barbat este o cianura a iubirii. Ma rog, nu ca ar avea vreo idee despre iubire!

El are senzatia ca iubirea e o puscarie! Ei bine nu e! Iar daca ii spui, sare de cur si iti spune – “ma lasi cu cacaturile astea”?

Da, oricat de frumos ar fi el, oricat de elegant ar fi, oricat de bine ar mirosi sau cat de bine s-ar exprima, el ramane un prost adevarat cata vreme nu intelege ca iubirea inseamna creatie, libertate si respect adevarat.

A… si mai inseamna ceva iubirea asta – INCREDERE, intai in tine si apoi in celalalt!

Din pacate, prostul adevarat nu intelege ca increderea nu se construieste cu ziduri groase si gard de sarma ghimpata si nici cu frica. Asta e si motivul pentru care nu foarte multe femei accepta sa stea prea mult langa el!

Pe buna dreptate – cine are nevoie de un gardian care se imbraca in Armani si miroase a Chanel?

Foto Credit: Indochino

Link-uri sponsorizate

Comments