‘Trebuie sa avem o discutie’ – fraza care ne scoate din sarite

eucave5
Link-uri sponsorizate

“Trebuie sa avem discutie” – este fraza care ii scoate cel mai tare din sarite pe barbati.

Nu o spun eu, ci un sondaj realizat de site-ul tokii si pe care l-am gasit pe Adevarul.

De ce ne enerveaza aceasta formulare?
Pentru ca de cele mai multe ori simtim ca urmeaza o despartire sau ceva de rau!

Si mai enervant este faptul ca atunci cand o femeie iti spune – “trebuie sa avem o discutie” – este posibil sa fie prima discutie reala pe care o initiaza in cuplu – fie si dupa cativa ani, ceea ce mi se pare foarte grav.

Da, exista persoane, as spune foarte multe persoane, care uita ca au o gura si care, in loc sa se exprime de la bun inceput – asa cum de altfel este si normal sa faca – prefera sa acumuleze. Devin adevarate rezervoare de negativitate!!!

Iar atunci cand nu mai pot inmagazina, scot de la naftalina expresia care ne scoate din minti – “trebuie sa avem o discutie”.

Atunci sa te tii! Ti-o iei de la botosei la 43 fara sa mai poti tine sirul.

Noi, barbatii, suntem in general pragmatici si orientati pe rezolvarea problemelor, insa atunci cand ti se pun in cap zeci de probleme… devine aproape imposibila rezolvarea tuturor.

Ce se intampla dupa ce fraza – “trebuie sa avem o discutie” este eliberata?

Cearta! De fapt nu cearta, ci razboi!

Femeia nu intelege ca daca a tacut si acumulat devine o problema momentul in care ii arunca lui in cap toate energiile alea negative. Cum mai poate el sa-si pastreze calmul?

Studiul mai arata cateva lucruri interesante:
femeile sunt mai agresive atunci cand isi marturisesc nemultumirile fata de partenerul de viata – ceea ce mi se pare o imensa eroare (agresivitatea naste plus de agresivitate, deci razboi).
barbatii prefera sa evite conflictele fata in fata – si nu pentru ca ar fi niste fatalai, ci tocmai pentru ca nu vor sa-si distruga complet relatiile aducand un plus de energii negative.

Da dragile mele, comunicarea este cheia oricarei relatii! Ea este cea care tine relatia in picioare – COMUNICAREA! Aia reala, adica aia in care tu deschizi frumusel gura si spui tot ce ai pe suflet. Tot, nu doar jumatati de masura! Jumatatile de masura se transforma in timp in masuri intregi… asa ca grija mare!

Daca preferi sa fii muta – atunci asuma-ti consecintele.

Nu poti avea parte de echilibru, de functionalitate, de apreciere, respect si in cele din urma de iubire cu gura inchisa! E imposibil!

Nici macar sex nu poti avea cu gura inchisa. Da, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor, lipsa comunicarii scade apetitul sexual.

Drept urmare, lasa prostiile si deschide gura! Nu o sa te omoare nimeni daca spui ceea ce simti!

Link-uri sponsorizate

Comments