Florin Dobre – Imi place sa provoc clasicul

florin_dobre
Link-uri sponsorizate

Florin Dobre nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Nu cred ca exagerez daca spun ca este unul dintre personajele interesante ale modei autohtone. Pe langa imaginea sa de dandy de centru, Florin este intr-o continua cautare a radacinilor, creatiile lui mergand mult in trecutul acestor pamanturi.

Saptamana viitoare, Florin lasa metrul de croitorie si lanseaza o noua colectie de pantofi, cea de-a doua din cariera sa.
Ce isi doreste cu aceasta colectie?

Sa provoace clasicul!

Cel putin asta mi-a spus in timpul interviului realizat in show-room-ul lui acum cateva zile.

– De ce ai revenit la pantofi si ce iti propui cu aceasta colectie?
F.D.: – Prima colectie pe care am lansat-o a fost, hai sa-i spunem, rebela, mai extravaganta, o colectie pentru copii teribilisti. Asta cred ca arata si maturizarea mea sau varsta… deh, am cam imbatranit (zambeste). De data asta am folosit tipare foarte clasice, am mers pe liniile clasice, bineinteles cu sarea si piperul meu. O sa incerc sa surprind pana si clasicul. Imi place mult ce a iesit si cred ca as putea sa fac si un pariu cu orice pasionat de pantofi ca nu ar rezista sa cumpere macar o pereche.

– De ce?
F.D.:- Pentru ca mi se pare o colectie fabuloasa. Chiar as merge pe pariul asta. Nu cred ca ar rezista sa nu cumpere macar o pereche.

– Cu cine lucrezi pentru aceasta colectie?
F.D.: – Am un prieten foarte bun, Florin, care bate bine cu ciocanul si intinde bine pe calapod… si ne straduim impreuna sa scoatem ce e mai bun. Mergem pe manufactura veche, manuala… cu tot ce trebuie.

– Ce inseamna asta la capitolul costuri?
F.D: – Eu am mai colaborat cu fabrici. Acum platesc un pret dublu, dar prefer sa incerc un ajutor reciproc. Trebuie sa reinvatam ca popor sa ne ajutam, adica sa nu ne mai reparam singuri gardul, ci sa il chemam pe un om care se pricepe. Acelasi lucru fac eu acum. As putea sa ma duc la fabrici, dar prefer sa merg la un mester ca sa nu piara o meserie. Chiar daca vor fi costuri mai mari, prefer sa fac asa. E o sustinere.

florin_dobre1

– In ultima vreme vad ca apar din ce in ce mai multi jucatori pe piata pantofilor hand-made. Cum interpretezi asta – ca pe o revigorare a unei industrii sau ca pe actiuni de pionierat?
F.D.: – Toate aceste actiuni sunt pionierat pentru ca toti aia buni au murit si noi trebuie sa reinvatam singuri, cum am invatat si eu sa fac haine. Cred ca piata cere si cred ca e nevoie de mult mai mult – si de croitori si de designeri de moda masculina. Eu m-as bucura sa apara foarte multi. Din acest punct de vedere, chiar cred ca Romania inca este o piata virgina la nivel de design masculin. La pantofi par sa fie totusi mai multi… deh, maiestria hainelor e mai greu de cucerit.

– Cum vor putea oamenii sa comande pantofii tai?
F.D.: – Ii astept la show-room unde isi vor alege materialele si modelele – nu merg pe o gama foarte mare de materiale, apoi li se vor lua masurile si trecem la treaba.

– Cu moda ce se mai aude?
F.D.: – La finalul lunii octombrie lansez colectia primavara-vara pe care nu am resit sa o prezentam la Londra din cauza unor modificari survenite la ICR. Sa speram ca din iarna vom relua colaborarea cu ei.

– De la Eurovision incoace observ o schimbare in abordarea ta vis-a-vis de fashion. Ea se va continua si in zona colectiilor?
F.D.: – La Voltaj am fost doar executant. Ei au avut un director de imagine care a creionat ideea. Nu eu am fost creativul din echipa. Eu am respectat tema, dar ei nu au respectat si s-a vazut asta. Calin era in alb, nu in negru, dar cred ca s-a simtit incomod… Revenind la colectie, ea vine pe linia mea clasica. In prezentari inca imi mai pot exprima fluturasii. Voi merge tot pe temele inspirate de pamantul nostru.

Voi lucra tot cu fabrica Dorobantul, iar colectia se va numi ‘Zbornicul’. Este despre lucrarea mintii in traditia noastra romaneasca, despre intarirea caracterului printr-o rugaciune foarte interesanta si puternica. De asta imi dau seama de rezistenta poporului roman. Suntem un popor extraordinar de frumos, chiar daca unii vor spune ca suntem tampiti, urati si saraci. Nu e deloc asa!

Succes!

P.S.: Lansarea colectiei de pantofi semnata Florin Dobre va avea loc pe 29 septembrie.

Link-uri sponsorizate

Comments