Butonul dislike – dusmanul bunului simt

eu99
Link-uri sponsorizate

Eu nu m-as grabi sa fac bairam dupa aparitia vestii potrivit careia Facebook pregateste lansarea butonului de “Dislike”.

Din punctul meu de vedere, acest buton este hrana pentru troli si hateri si deci un dusman aprig al bunului simt.

In acest moment, Facebook iti ofera toate parghiile pentru a putea sa-ti construiesti arealul dorit.
Poti selecta ce vrei sa vezi in Time line, cu cine vrei sa te imprietenesti, ce vrei sa ignori sau, de ce nu, ce vrei sa blochezi.

E cat se poate de simplu!

Sigur, este posibil ca acest buton de dislike sa nu aiba efecte nocive, insa… tinand cont de ceea ce se intampla in acest spatiu virtual, este posibil ca aceste efecte sa apara fie sub forma unor razboaie de vendeta inutile (si imbecile), fie sub forma unor depresii crancene.

Stiu, pe Facebook exista foarte multi vanatori de like-uri, oameni care cred ca acele like-uri pe care le primesc la o poza sau la un text ii definesc pe ei ca oameni. Este problema lor daca vor sa gandeasca asa.

Stiti cum se spune – fiecare doarme asa cum isi asterne.

Si totusi, spatiul virtual nu ar trebui sa fie un generator de depresii sau, mai bine spus, un generator suplimentar de depresii.

“Don’t feed the trolls” – imi spunea Robin Sharma acum doua seri. Asa este – in astia aproape 2 ani de blog am incercat sa ii tin departe. Si am reusit!

Mi-e teama insa ca acest buton de dislike fix asta e – hrana pentru cei care vor sa faca rau cu orice pret.

Nu vreau sa fiu fatalist si inteleg perfect de ce oamenii de la Facebook ezita sa lanseze acest buton. Ei stiu exact care pot fi efectele lui.

Haideti sa admitem ca nu toti userii de retele de socializare sunt puternici. Aici este miza cu care au de luptat cei de la Facebook.

In rest, traim si vedem…

Din punctul meu de vedere, acest buton este inutil.

Eu daca vad ceva ce nu imi place – fie dau hide from time line, fie dau ignore, fie scrollez mai departe si nu bag in seama, fie blochez. Simplu!

Chiar nu cred ca butonul de dislike va face curatenie in Facebook.

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments