Robin Sharma – “Iubirea nu poate fi rusinoasa”

eurobinsharma
Link-uri sponsorizate

Aseara mi-a fost dat sa discut cateva ore cu unul dintre cei mai mari speakeri ai planetei, un adevarat “Spiritual Gangster”, asa cum scria pe hoodie-ul lui – Robin Sharma.

Intalnirea noastra a fost cat se poate de intamplatoare si haioasa in acelasi timp – el iesise la alergat in Centrul Vechi, s-a oprit in fata Corks Cozy Bar, proprietara l-a recunoscut si de aici totul a decurs firesc.

A fost interesant sa schimb cateva idei cu el, sa vad cum gandeste si nu a ezitat sa discutam despre relatii, ceea ce mi s-a parut chiar ofertant.
“Tu ce crezi – oamenii ar trebui sa-si doreasca sa traiasca impreuna timp de 50 de ani? Crezi ca ar trebui sa ne programam un astfel de obiectiv? Nu ti se pare ca oamenii se simt rusinati atunci cand dau gres? Nu ti se pare ca iau totul ca pe un mare esec? Ai senzatia ca uita ca au iubit… Ai senzatia ca uita ca iubirea nu poate fi rusinoasa” – mi-a spus Robin Sharma.

Are dreptate – iubirea nu poate fi rusinoasa si nici nu poate fi un esec. Sigur, nu toate iubirile tin o viata! Si nici nu cred ca ar trebui sa tina o viata!

Asta este un lucru greu de realizat si nu este un obiectiv, ci un drum pe care il parcurgi in doi. Pentru a ajunge sa traiesti 50 de ani impreuna trebuie sa faci un lucru esential – SA TRAIESTI!

Din pacate, cei mai multi dintre oameni isi doresc sa atinga aceasta iubire de durata fara sa fie dispusi sa o si traiasca asa cum e, cu bune si cu rele, cu veri si ierni ale relatiei.

Ba mai mult, Robin Sharma mi-a mai servit o ipoteza interesanta vis-a-vis de iubire – “reason, season, lifetime!” (scop, sezon, o viata)

Revenind la iubirea de durata, ea e musai sa aiba un scop, cei doi trebuie sa fie legati de ceva intre ei – iubirea nu este suficienta atunci cand nu exista un scop comun, un obiectiv comun, un drum comun.

Da, exista si iubiri sezoniere – chiar daca acel sezon tine 1 an sau 3. Ele exista! Se consuma rapid, cu etape arse ca fitilul unei bombe… insa nu m-as hazarda sa spun ca sunt esecuri. Sa spunem doar ca nu a fost sa fie :))

Asa e, daca ar fi sa ne raportam la iubirea de o viata ca la un etalon al iubirii universale, am putea considera iubirile sezoniere ca fiind esecuri. Insa este si corect sa facem asta?

Eu chiar am auzit o chestiune interesanta despre mine – “tocmai asta, care a esuat in toate relatiile lui, vorbeste despre relatii”?

Vedeti cum se raporteaza oamenii la ceilalti oameni? In alb si negru! Pai eu ce sa zic? Decat sa stau in relatii disfunctionale sau moarte doar pentru a da bine in ochii celorlalti, prefer sa ma plimb pe acest drum superb al iubirii pana cand voi ajunge la final!

Atunci voi trage linie si voi vedea daca am reusit o iubire ‘lifetime’ sau mai multe iubiri ‘season’!

The reason e clar – asa cum mi-a spus si Robin Sharma aseara – “sa nu incetezi niciodata sa iubesti!” Si aici nu e vorba doar despre relatii – ci despre viata in general.

“Atunci cand poti sa ajuti alti oamenii prin ceea ce faci este un lucru extraordinar, iar daca reusesti sa si traiesti din asta… cu atat mai bine. Ce ar fi sa renuntam la toate rusinile astea cu care ne acoperim mereu? Viata este o experienta frumoasa si, cata vreme reusesti sa te mentii deschis pentru iubire, te vei bucura de fiecare reusita, de fiecare pas, de fiecare clipa” – mi-a spus Sharma.

La final l-am intrebat ce iti trebuie pentru a deveni un bun speaker – “in primul rand trebuie sa incerci. Oamenii se pregatesc prea mult pentru a fi buni si dau gres. Viata este o scoala continua. Eu am inceput cu prelegeri cu intrare gratuita si aveam 20 de persoane in sala. Mi se pare ceva senzational… Acum am 15 ani de experienta si pot spune ca inca mai am multe lucruri de invatat. Daca vrei sa ai succes in zona asta, suie-te pe scena si fa-ti treaba. Nimeni nu e perfect… Iar daca ai si umor, atunci deja ai un element in plus care conteaza enorm pentru public”.

A fost o seara interesanta, a fost dragut sa stau la un vin cu un om pe care l-am vazut pe net sau pe care l-am citit. Un om deschis, modest, simpatic… un om care merita toata aprecierea mea.

Multumesc!

Link-uri sponsorizate

Comments