O oaza de talente intr-un desert de tampiti

under2
Link-uri sponsorizate

Undercloud s-a incheiat de doua zile, insa ecourile inca imi vuiesc in urechi… exact ca aplauzele publicului care a devorat cele 10 zile de festival de teatru independent.

Am vazut sali pline, am vazut o atmosfera excelenta – zici ca erai in alta tara -, am vazut spectacole frumoase, tineri actori talentati, texte spumoase – semn ca umorul de calitate nu a murit; regizori cu idei tari etc.

Undercloud chiar a fost un eveniment al intalnirilor de calitate.
Un motiv in plus de a le multumi celor de la Raiffeisen pentru ca mi-au propus sa fiu blogger oficial alaturi de Raluca Hagiu.

A fost o experienta superba. Am ras, mi-am pus multe intrebari, am trait cu emotie spectacolele, am baut bere buna, cate un vin din cand in cand, am vazut voluntari zambind, o organizare care a curs fin… toate in aceasta oaza de cultura, in acest bastion de talente.

Culmea, de fiecare data cand ma aflam la festival, ma intrebam – si totusi, cum se poate ca afara sa fie atatia tampiti?

Cum s-a ajuns la asta?

Acest lucru l-a subliniat si Matei Visniec la ceremonia de inchidere – “Undercloud este o micro-galaxie de companii independente. Cu cat sunt mai incompetenti oamenii care conduc tara, cu atat Romania produce mai multe talente de jos in sus pentru a echilibra situatia. Cred ca exista un fel de stea buna deasupra teatrului romanesc”. Ce frumos ar fi ca steaua aia sa acopere si restul domeniilor din tara asta…

Nu am reusit sa vad toate piesele, insa cat am vazut m-a incarcat pentru jumatate de an. M-am incarcat cu speranta, cu ideea ca tara asta nu produce doar idioti cu diploma, ci si oameni frumosi, oameni talentati, oamenii vii.

Castigatorul Undercloud 2015 a fost spectacolul “La tiganci” – care a obtinut premiile pentru “cel mai bun actor” si “cel mai bun spectacol”.

A fost frumos si pot deja sa spun ca abia astept editia de la anul.

Merci Chris Simion!

Link-uri sponsorizate

Comments