Cand ai prea multe criterii, sfarsesti prin a ramane singur

eu33
Link-uri sponsorizate

Ceea ce traim este foarte departe de ceea ce visam. Ceea ce proiectam asupra celuilalt este de cele mai multe ori foarte departe de ceea ce persoana respectiva chiar este.

Vrem mult, vrem totul si nu stim sa ne multumim cu ce este, cu ceea ce avem.

Idealizam simtirea, idealizam iubiream idealizam sexul, idealizam chiar toate nevoile de baza.

Viata noastra este o fictiune! Si ne mai intrebam de ce nu ne iese…

Nu ne iese tocmai pentru ca ne dorim ceea ce nu putem obtine de la o singura persoana, tocmai pentru ca suntem confuzi, grabiti, incrancenati.

Da, vorba aia din popor cu “graba strica treaba este cat se poate de adevarata”. Am ajuns ca dupa primul sarut sa ne imaginam case pline de copii, ca dupa prima partida de sex sa ne imaginam nunti cu multi invitati si buchete superbe de flori etc…

Nimeni nu mai pare dispus sa cultive o prietenie durabila, sa construiasca iubirea. Toata lumea vrea direct produsul finit!

Nasol moment!

V-ati intrebat vreodata de ce zebrele nu au patratele pe ele?

Din acelasi motiv pentru care iubirea nu apare pe loc :))

Ea se cultiva, se construieste, cu atentie si migala. Si mai ales cu atractie, admiratie si atentie.

Asta este ciclul – intai apare dragostea  – care inseamna atractie; apoi iubirea – care inseamna admiratie, iar pentru a avea parte de durata in relatie, trebuie sa conservi atentia!

Da, ceea ce traim este foarte departe de ceea ce visam tocmai pentru ca ne grabim si nu vrem sa vedem realitatea.

Colega mea de blogging de la Undercloud – Raluca Hagiu – a facut un interviu interesant cu un terapeut. Iata ce spune terapeutul despre ceea ce se intampla in cabinet: “La cabinet, cand intreb o femeie ce-si doreste de la un barbat, ma trezesc mai intai cu o lista foarte lunga, apoi o trimit acasa si ii zic sa aleaga maximum 5 atribute, dintre care doar 3 sunt musai. Restul sunt nice to have. Un barbat orientat spre cariera, care sa fie si tandru și atent la tine… chestiile astea se bat cap in cap. Ori e una, ori e alta. Cand ai prea multe criterii, sfarsesti prin a nu mai alege pe nimeni”.

Tare sau ce? Vedeti cata idealizare?

“Un barbat orientat spre cariera, care sa fie si tandru si atent la tine” – adica Superman!

Asta ni se intampla atunci cand nu stim sa alegem si mai ale cand vrem prea mult – ramanem singuri.

Din pacate, nu indraznim sa iubim pentru ca avem senzatia ca e dificil. Partea funny este ca iubirea este dificila tocmai pentru ca nu indraznim sa o incercam :))

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments