Reteta fericirii – Sa nu ravnesti la femeia altuia

eumenscave6
Link-uri sponsorizate

Universul nu se da peste cap ca sa iti fie tie bine. Tu trebuie sa faci asta!

Si nu oricum, ci cu mare atentie, pentru ca in functie de deciziile pe care le iei, vei fi sau nu fericit.

Cine isi imagineaza ca undeva, acolo sus, exista o forta care “trage sforile” pentru binele lui este un candidat perfect la nefercire.
Da, stiu, unii gandesc simplist, ceva de genul – “daca ai coaie, viata e simpla”! Asa gandeste si personajul interpretat de Vlad Zamfirescu in piesa “Secretul fericirii” – pe care am vazut-o aseara la Undercloud.

Care este pe scurt reteta fericirii? Sa nu ravnesti la femeia altuia si mai ales sa nu ravnesti la femeia celui mai bun prieten.

Asta mi se pare cea mai periculoasa forma de adulter. Chiar nu poate aduce nimic bun.

Si da, personajul feminin din piesa are dreptate – “pentru fiecare fericire trebuie sa fie si o nefericire undeva”. Ce inseamna asta? Ca fericirea – mai ales atunci cand implica decizii ce pot face rau – se deconteaza!

Si se deconteaza al dracului de urat atunci cand poftesti la femeia altuia! Uneori se poate deconta si cu omor sau sinucidere (pe asta am vazut-o cu ochii mei), cu schilodiri de suflete, cu distrugerea unor prietenii de o viata etc…

Nu, personajul lui Vlad Zamfirescu nu are dreptate – nu toti barbatii vor femeia/nevasta celui mai bun prieten.

Doar inconstientii fac asta! Parerea mea!

Si, din pacate, inconstienti sunt multi. Valabil si in tabara doamnelor.

Fericirea este tot timpul in pericol atunci cand este construita prin decizii periculoase!

Iar asta exprima cu varf si indesat toata povestea spectacolului de aseara – o realitate cruda, o oglindire perfecta a ceea ce inseamna adulter in cercul de prieteni si efectele acestei decizii.

Nu cred ca exista o forma mai urata de adulter ca asta. Poate veti spune ca sunt eu depasit, insa chiar nu cred.

Si jur ca ma felicit ca niciodata nu am privit vreo femeie din cercurile mele de prieteni altfel decat ca pe o prietena!

Da… dupa cate am vazut in viata asta si dupa excelenta piesa vazuta aseara la Undercloud, pot spune ca unul dintre punctele importante de pe lista fericirii este asta – sa nu ravnesti la femeia altuia!

Pentru unii poate suna biblic, pentru mine suna pur si simplu sanatos!

Link-uri sponsorizate

Comments