Cheia relatiilor functionale – sa accepti influenta!

eumenscave6
Link-uri sponsorizate

Mai devreme m-am contrat putin cu prietenul Alex Chermeleu. El spune ca poti sa iubesti un om fara sa-l cunosti; iar eu spun ca acest lucru este nu numai imposibil, ci si toxic

Cum poti avea incredere intr-o persoana pe care nu o cunosti in detaliu? Cum te poti deschide in fata unei persoane despre care nu cunosti nimic? Mi se pare ilogic.

Da, desi Alex spune ca iubirea nu poate fi programata, eu spun ca este posibil, ba chiar trebuie sa fie asa.
Nu ai cum sa construiesti o casa fara o minima cercetare a terenului. Daca faci asta, risti sa se surpe la primul cutremur sau la prima furtuna mai mare.

Asa si cu iubirea! Nu poti vorbi despre o iubire – matura – fara timp pentru cunoastere. Nu ai cum! Oricine se poate indragosti – aici cred ca suntem cu totii de acord; insa nu oricine este capabil sa iubeasca matur, cu deschidere, cu incredere in celalalt. Iar astea sunt chestiuni ce inghit timp.

Mai devreme am citit o chestie misto pe sturgisjournal.com – care este cheia relatiilor functionale? Sa accepti influenta!

Da, sunt de acord cu John Gottman. Atunci cand accepti o persoana in viata ta, accepti si influenta acelei persoane.

Asta nu inseamna sa renunti la tine si la valorile tale sau te supui celuilalt – astea sunt chestiuni toxice -, ci inseamna sa construiesti o punte stabila, o punte pe care sa pasiti AMANDOI cu incredere.

Iar aici e lucratura de lunga durata! Aici trebuie sa-ti aloci timp pentru a-l cunoaste pe celalalt si cu bune si cu rele. Mai ales cu relele! Acolo sta cheia! Sa vezi daca poti sa-i accepti defectele. Daca reusesti sa traiesti cu defectele lui/ei, atunci iti va fi mult mai simplu sa traiesti cu calitatile.

Daca nu reusesti, mai bine renunti. De ce? Pentru ca la un moment dat acele defecte vor sufoca acele calitati! Iar asta inseamna suferinta!

Sa accepti influenta celuilalt necesita un nivel ridicat de dezvoltare. Necesita o analiza clara, cunoastere, simtire la nivel inalt; empatie, ingaduinta etc…

Atunci cand accepti influenta celuilalt, inveti sa discuti cu calm si sa asculti. Cand nu o accepti, te certi si nimeni nu mai intelege nimic.

In momentul in care ambii parteneri de cuplu accepta influenta celuilalt, ei se transforma in niste adevarati magi ai tangoului. Ei stiu cand sa predea si sa preia controlul, stii sa faca un echilibru perfect in viata lor.

Din pacate, foarte multi aleg acea iubire cu capul in nori pe care o promoveaza prietenul Chermeleu, iar la primul semn de rau se inchid, devin terni, sufera, dau vina etc…

Asta este pericolul iubirii neasumate! Sa iti iei picioare in gura!

Sa te transformi singur in victima.

Pentru a avea o relatie functionala, este musai sa inveti sa asculti si sa cunosti, sa acorzi timp, mult timp. Doar asa relatia voastra se va deschide ca o superba floare de lotus.

Altfel, iubirea voastra va fi una falsa, una care se desfasoara din spatele zidurilor groase.

V-ati gandit vreodata de ce se distrug majoritatea relatiilor? Nu cumva din cauza faptului ca unul nu mai accepta influenta celuilalt? Nu cumva pentru ca aburii indragostirii au trecut si realitatea iese la suprafata?

Ganditi-va!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments