Ce ne-a adus impreuna?

eu45
Link-uri sponsorizate

Mi se pare cea mai buna intrebare pe care ti-o poti pune la despartire! Atunci, in momentul ala al analizei, cu bune si cu rele.

Este o intrebare care elimina victimizarile inutile, este o intrebare care iti poate deschide ochii foarte bine vis-a-vis de alegerea facuta.

Asa cum am mai scris si cu alte ocazii, oamenii nu intra in relatii din acelasi motiv.
Unii intra in relatie pentru ca nu vor sa fie singuri, altii vor sa-si intemeieze o familie (plus copii), altii vor sex, altii vor fun, altii vor statut, altii vor sa-si ridice stima de sine, altii vor alinare… iar lista poate continua.

Tocmai de aia – “ce ne-a adus impreuna” – mi se pare o intrebare cat se poate de oportuna la final de relatie. Sigur, nu ar fi rau sa ti-o pui si in timpul relatiei pentru a vedea cum au evoluat lucrurile.

“Ce ne-a adus impreuna?” este acea invitatie la analiza lucida, acel mindfulness – un termen atat de la moda in zilele noastre.

Faci frumusel un pas in lateral si incepi sa analizezi “de la botosei la 43”, vorba lui Mihai Margineanu.

Si dai firul inapoi si ajungi la momentul 0, momentul in care ai vazut-o. Ce te-a atras la ea? Tu in ce stare erai?

Sunt alte intrebari foarte importante si am sa va spun si de ce.

Foarte multi oameni ajung in relatii cautand remedii pentru suferintele lor. Mi s-a intamplat si mie (asa-i ca nu mai sunt barbatul perfect? :))

Ce se intampla atunci cand doi suferinzi ajung impreuna? Incearca sa se aline unul pe celalalt. Incearca sa se ridice unul pe celalalt. Numai ca se poate intampla ca unul sa vrea sa iasa de acolo, iar celuilalt sa i se para comod.

Si uite asa ajungi la disensiuni. Ce se intampla mai departe? Unul a lucrat cu el si a iesit din zona gri si incearca sa-l traga dupa el si pe celalalt.

De partea cealalta, cel care a ramas in zona gri, se simte confortabil acolo si se simte atacat de dorinta celuilalt de a-l scoate de acolo. Si ce face? Incearca sa-l traga inapoi pe cel care a iesit la lumina. Cum? Incepe sa-i anihileze personalitatea!

Nasol moment! Nasol, pentru ca disensiunile se adancesc, tensiunile se maresc, iar despartirea devine o chestiune de timp.

Atunci cand unul se dezvolta, iar celalalt refuza, echilibrul relatiei se strica grav. Si cu greu se mai reface!

Se ajunge practic intr-un punct in care cele doua persoane isi dau seama ca nu mai au nimic in comun.

Revenind la intrebarea din titlul, daca raspunsul este “suferinta”; ar fi bine sa continui cu o alta intrebare – si tu cum te simti acum?

Daca raspunsul tau este “bine” sau “fericit”, inseamna ca iesirea din relatie a fost un pas justificat si ca nu are niciun sens sa ai regrete.

Mai devreme sau mai tarziu te-ai fi trezit din nou in momentul 0, adica atunci cand te-ai indragostit de o persoana care suferea… asa ca tine!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments