Matache berarul: Vreau sa schimb meniurile de bere din Romania!

groundzer01
Link-uri sponsorizate

Ieri am fost in vizita la Ground Zero – o fabrica de bere artizanala situata in zona Baneasa. Este o fabrica detinuta de doi frati – unul fabrica berea, iar celalalt finanteaza business-ul.

Rezultatul? Niste beri de mega-calitate pe care le-am descoperit initial la Beer O’Clock in Centrul Vechi.

Da, ele se numesc: Morning Glory – o IPA de exceptie; Imperial Fuck – o bere pentru amatorii de amar si tare si Easy Rider (pe asta nu am incercat-o).

Lista va fi completata de Gipsy Porter (care va fi gata azi) o bere care iti lasa gustul ala misto de ciocolata si cafea si Amber Ale – o bere rosie (care va fi si ea gata in cateva zile).

“Am vrut sa vedem cum se face berea artizanala. Initial eram un impatimit al vinurilor si chiar ma intrebam de ce nu fac si romanii beri bune? Primul pas a fost sa ma interesez cum fac aia de afara bere. Apoi am inceput sa sondam terenul pentru a vedea daca putem face si noi.

A urmat un curs in Anglia, business planul si cam asta a fost. La prima transa de beri am adus un berar englez care sa ne ajute” – mi-a spus Razvan Matache – berarul de la Ground Zero – adica fratele care are grija de tot ce inseamna retete, arome etc.

bere

Productia lor inca nu este foarte mare – poate ajunge la 5.000 de litri pe luna. Cu toate acestea, dupa 3 luni, fratii Matache au reusit sa-si plaseze berile in 20 de locuri, atat in Bucuresti, cat si la Iasi si Timisoara.

Sincer, in ciuda faptului ca multe carciumi au contracte avantajoase cu marii producatori din piata – contracte ce nu dau mari sanse micilor producatori, la cat de bune sunt berile baietilor, ar fi si aiurea sa nu se extinda la nivel national si chiar international, mai ales ca deja au fost contactati din strainatate.

“Suntem incantati sa ii ajutam si pe altii. Ii asteptam aici la noi, le explicam cum se face. Piata asta trebuie sa creasca si chiar ne dorim sa apara o bere mai tare ca a noastra, ca sa putem sa facem noi una si mai tare :)) Incet incet vrem sa schimbam meniurile din Romania. Suntem pasionati de bere, ne place ceea ce facem si ne si distram. Imbucurator este faptul ca deja am fost contactati de posibili clienti de peste hotare, ceea ce este foarte bine” – mi-a spus Alin, fratele “cu banii”.

bere1

Mai mult, pe langa barurile si pub-urile din Bucuresti si din tara, baietii vor sa-si faca o camera de degustare chiar in sediul lor din Baneasa. O camera de degustare si o terasa.

“Ne place sa chemam oamenii la o bere. A fost greu la inceput pentru ca nu am avut pe cine sa intrebam, insa acum ne bucuram de experienta acumulata si sper sa scoatem 8 etichete pana la finalul anului”, a completat Razvan.

Berile lor la sticla arata foarte misto – sticlele sunt negre – elegante, iar culoarea protejeaza foarte bine berea; etichetele sunt fancy, iar berea este excelenta – iata deci toate atuurile pentru o experienta frumoasa atat pentru ei, cat si pentru consumatori.

groundzero1

In plus, Ground Zero urmeaza sa scoata niste pahare speciale – “cum nu s-au mai vazut in Romania” – fiind deja in discutii cu o fabrica de sticla din tara.

Vizita mea la fabrica fratilor Matache a durat putin peste o ora. Desi este o fabrica mica, cred si sper ca baietii se vor dezvolta frumos pe o piata virgina in aceasta zona a berilor artizanale.

Am gustat preferata mea – Morning Glory; am gustat Gipsy Porter-ul si astept si celelalte etichete.

Cine stie, poate ca data viitoare voi asista si la procesul propriu-zis de fabricare.

Una peste alta, ma bucur ca si in Romania exista oameni care s-au saturat de branduri impuse de gigantii mondiali si vor sa faca beri de calitate pentru acei consumatori care isi doresc sa bea si altceva… adica o bere altfel!

Or Alin si Razvan dovedesc cu varf si indesat faptul ca si in Romania poate exista bere altfel, adica bere de calitate!

P.S.: Malt-ul britanic este excelent.

P.S.1: Pe baieti ii gasiti AICI.

Stati cu ochii pe ei, chiar merita!

Link-uri sponsorizate

Comments