NU inseamna NU!

eu55
Link-uri sponsorizate

#nuinseamnanu este o campanie de constientizare foarte misto. Sigur, este o campanie aparuta in urma oribilului viol de la Vaslui.

Acum, stand si judecand la rece, eu cred ca acest “NU inseamna NU” ar trebui extins pe mai multe planuri.

Da, de acord, violul este o crima – am mai scris despre asta -, iar barbatii care ajung sa faca astfel de alegeri sunt niste animale; insa haideti sa admitem faptul ca “NU inseamna NU” atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Traim intr-o lume libera, iar principala caracteristica a acestei lumi libere este aceea ca fiecare individ, indiferent ca este barbat sau femeie, negru sau alb, crestin sau nu, gay sau straight, are dreptul sa spuna NU!

Omul liber stie sa spuna NU! Omul liber stie sa refuze ceva ce ii face rau, stie sa aleaga ceea ce este bine pentru el/ea.

Acest NU apare nu doar in cazul abuzurilor fizice evidente, cum a fost violul in grup de la Vaslui; ci si in cazul abuzurilor emotionale – la fel de dure de altfel – pentru ca lasa adevarate cratere pe suflet.

Din pacate, unii oameni pur si simplu nu stiu sa respecte acest NU! Si mai haiosi sunt cei care au senzatia ca NU inseamna de fapt DA – cred ca si violatorii cred acest lucru! Nu stiu cine le-a bagat tampenia asta in cap, insa am vazut destule persoane care cred asta.

Cum sa crezi ca cineva te doreste atunci cand iti spune in fata ca NU te (mai) doreste? Iti trebuie o doza destul de mare de naivitate sa crezi asa ceva si, mai mult, sa te porti de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Cum sa crezi ca unei persoane i-a placut compania ta atunci cand aceeasi persoana iti spune in fata – NU m-am simtit bine cu tine?

Este imposibil! Inseamna ca traiesti o cumplita iluzie.

Din pacate, oamenii nu stiu sa respecte un refuz dintr-un motiv zic eu destul de simplu – nu vor sa se simta rejectati! Pur si simplu nu pot admite faptul ca exista oameni cu care nu se pot intelege.

Ce inseamna aceasta rejectie? Self esteem daramat! Atunci cand cineva iti spune NU, in capul tau intra urmatorul mesaj –  “esti praf, varza, nu esti in stare de nimic” – iar nivelul self esteemului tau scade ca mercurul din termometrele de la Miercurea Ciuc intr-o noapte de ianuarie.

Cine vrea sa-si vada increderea in sine pusa pe butuci? Nimeni! Asta cred ca e motivul pentru care oamenii nu accepta sa fie refuzati. Nasol este ca multi reactioneaza violent la NU! Se lupta, fac scandal, aplica tot felul de strategii de razbunare, fara sa se prinda ca de fapt consuma energie aiurea…

Eu nu cred ca un NU este atat de periculos cat vreme intelegi ca nu te poti intelege chiar cu toata lumea.

Eu cred ca si un NU (poate mai ales un NU) te poate face sa intelegi mai bine cine esti si care este directia pe care trebuie sa o apuci. Depinde doar din ce unghi privesti problema…

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments