De ce crezi ca am stat cu tine?

eunou2
Link-uri sponsorizate

“De ce crezi ca am stat cu tine? Crezi ca stateam daca nu te iubeam?” –  va suna cunoscut intrebarile astea?

Eu le-am auzit de cateva ori si jur ca de fiecare data eu am fost ala care a spus – “Gata, pana aici!”

Eu nu ii inteleg pe oamenii care spun ca iubesc abia la final, abia dupa ce celalalt le-a spus “Pa!”
Revenind la intrebarile de mai sus – ele sunt extrem de inselatoare si, nu de multe ori, te pot intoarce din drum.

Mare greseala! Asta e si ideea, asta este si sensul celor doua intrebari – sa te mai intoarca nitel din drum!

Daca nu ma credeti, va propun sa le luam pe rand:

1. De ce crezi ca am stat cu tine?
Este intrebarea preferata a abuzatorilor, este capcana perfecta intinsa de egocentrici. Atunci cand simt ca le scapi printre degete, ei sunt capabili de cele mai fine tehnici de persuasiune. Scopul? Sa te mai distruga putin! Pana cand? Pana cand se poate! Persoanele astea sunt ca niste copii care nu vor sa renunte la jucariile preferate. Atunci cand ai ajuns sa spui “stop”, dupa ce ai inghitit o gramada de tampenii, cel mai bun raspuns la intrebarea “De ce crezi ca am stat cu tine?” este – “ca sa ma calci pe cap!” Un om care s-a simtit (sau chiar a fost) calcat pe cap in relatie, nu are ce alt raspuns sa ofere. Iubirea nu are loc in aceasta ecuatie.

2. Crezi ca stateam cu tine daca nu te iubeam?
Asta este completarea perfecta! Ceva de genul – “chiar esti bou? Nu vezi cat de mult te iubesc? Chiar nu vezi ca vreau sa stau langa tine?” Si aici, ca om trecut prin viata, raspund la fel de sec – NU! Nu vad!

Nu mai cred in Mos Craciun, deci nu cred nici in oamenii care promit ca-si schimba comportarile. Nu exista asa ceva. Un om se schimba doar atunci cand constientizeaza faptul ca are nevoie de schimbare. Or cata vreme este trait de ego si crede ca tot ce face (chiar si rau) este bine, nu ai sa pupi schimbare! Singurul care se va schimba esti tu… in rau! Asa ca si la intrebarea – “crezi ca stateam cu tine daca nu te iubeam?” – raspunsul este acelasi ca si la prima – “DA!” Da, pentru ca nu m-ai iubit, ci m-ai distrus… minut cu minut, secunda cu secunda, cu un alt plan extrem de bine pus la punct, vizibil din satelit.

Da, nu faceti ochii mari, exista si asemenea persoane care sub masca asa zisei iubiri, iti darama tot – sistem de valori, respect de sine… tot! Scopul? Simplu – vor sa te transforme in jucaria dependenta de ele.

Iar daca accepti sa pici in plasa asta, atunci ar fi bine sa-ti rezervi deja un loc pe canapea… fix acolo vei ajunge mai devreme sau mai putin.

In concluzie, daca vi se intampla sa auziti cele doua intrebari, analizati bine si aveti grija ce raspundeti!

Succes!

Link-uri sponsorizate

Comments