Ofer emotii contra sex!

eu_nou
Link-uri sponsorizate

Stiu ca suna a anunt matrimonial, insa in spatele formularii “ofer emotii contra sex” se ascunde esenta relatiilor – nevoile de baza ale barbatilor si femeilor!

Stiu ca vor exista persoane care vor stramba din nas spunand ca ele fac doar dragoste, insa repet – in viata de cuplu cam totul se rezuma la nevoi, la intelegerea si indeplinirea lor, fie ca vorbim despre nevoi emotionale sau sexuale.

Atunci cand se formeaza un cuplu, se intalnesc doua lumi ce au de cele mai multe ori nevoi diferite.

La barbati, nevoia sexuala este evidenta! Daca ar fi sa ne raportam la rolurile de gen – barbatii sunt invatati inca de mici sa-si ascunda emotiile; asa ca nu e de mirare ca la maturitate ei vor asocia emotiile cu sexul.

Astfel, eu chiar nu i-as condamna pe barbatii care nu pot sa faca diferenta intre sex si emotie. In schimb i-as educa :))

De partea cealalta, femeile nu pun pret atat de mult pe sex, ci pe emotie. Inainte sa faca sex, ele au nevoie de o legatura emotionala (cel putin minimala) cu barbatul.

Dupa cum vedeti, pare-se ca vorbim despre doua tabere diferite ce prezinta mici sanse de convietuire in pace si buna-stare :))

Willard F. Harley Jr are dreptate cand scrie ca “barbatii si femeile au dificultati in a aprecia valoarea nevoilor celuilalt. Fiecare incearca sa-si rezolve propriile nevoi, fara sa tina cont de nevoile celuilalt… Mai mult, cei doi pot sa piarda foarte mult timp cu nevoi gresite”. Rezultatul? Nu reusesc sa se faca fericiti unul pe celalalt! Ce se intampla mai departe – fiecare are tendinta sa-si caute fericirea in alta parte!

“Cand indeplinesti nevoile emotionale si dorintele celuilalt, creezi si sustii un sentiment de dragoste reciproca, atat de necesar intr-o relatie” –  scrie Harley Jr in cartea “Nevoile lui, nevoile ei – Secretele unei relatii de cuplu durabile”.

Asa este! Cam asta este esenta oricarei relatii functionale.

Sa desfacem putin ideea de relatie – atunci cand doi oameni se ‘cupleaza’, ei isi promit sa fie fideli – asta cred ca este primul lucru care se intampla! Sigur, aici nu vorbim despre relatiile deschise.

Ce inseamna treaba asta cu fidelitatea? Ca femeia va fi singura partenera sexuala a barbatului! De partea cealalta, el va fi singurul barbat care ii va indeplini ei nevoile emotionale!

Numai ca lucrurile nu se intampla chiar asa. In multe relatii/ casnicii, barbatul “descopera ca increderea investita in sotia/iubita lui a fost cea mai mare greseala a vietii lui. El a fost de acord sa-si limiteze experientele sexuale la o singura femeie care nu doreste sa-si satisfaca acea nevoie vitala”. Ce se intampla in acest moment? Va incerca sa-si rezolve aceasta nevoie de sex in alta parte.

Si la ea se intampla acelasi lucru – daca simte ca barbatul ei nu ii indeplineste nevoile emotionale, ea ii va bloca lui nevoia de sex!

Suna a troc, dar asta este! Un cuplu este format din doua persoane cu nevoi (de multe ori) diferite.

“Nevoia de afectiune a unei femei este una dintre cele mai profunde necesitati emotionale, insa totul se reduce la 0 cata vreme femeia nu intelege ca barbatul are nevoie de sex. Afectiunea este mediul inconjurator al casniciei/ relatiei, in timp ce sexul este un eveniment important” – mai scrie Harley Jr.

Da, afectiunea chiar cimenteaza o relatie, insa un lucru este clar – si barbatii si femeile trebuie sa invete sa aiba grija de nevoile celuilalt.

Aici cred eu ca sta cheia unei relatii de succes – la intelegerea nevoilor celuilalt. Fie ca va place, fie ca nu, nevoile lui nu sunt intotdeauna si nevoile ei si invers!

Drept urmare, trebuie sa deschidem bine ochii si sufletul si sa ne invatam unul pe celalalt. Doar asa vom putea fi fericiti!

Link-uri sponsorizate

Comments