Violul este crima!

eu99
Link-uri sponsorizate

Violul nu este o distractie tinereasca sau sex surpriza! Violul este crima!  Este o dereglare grava de soft!

Violul ucide trupul, psihicul si sufletul! Este o tripla crima, crima completa, crima perfecta daca vreti.

Da, Virgil Iantu are dreptate – “barbatii adevarati condamna violul!”

Aici nu ma refer doar la cele 7 animale de la Vaslui. Nu, discutia cred ca ar trebui extinsa catre toate animalele care violeaza, bat sau abuzeaza femei (inclusiv verbal).

Sa cumva sa credeti ca doar barbatii romani sunt animale. Nu, un studiu despre care am scris acum aproximativ 1 an arata faptul ca si la nivel european barbatii sunt animale.

Partea proasta este ca si unele femei sunt animale! Altfel nu ar fi aparut campania aia de sustinere a celor 7 handralai si de denigrare a fetei din Vaslui.

Eu m-am saturat pana peste cap de mentalitatea asta pur taraneasca – “a avut si ea partea ei devina”. Serios?

Iar cand vad femei care gandesc asa, imi vine sa le iau si sa le inchid la nebuni …  in biserica :))

Problema este si mai nasoala atunci cand media nu lanseaza campanii serioase de constientizare. Adevarul a lansat una si aplaud initiativa! Insa, dupa parerea mea, presa ar trebui sa reactioneze in bloc la astfel de cazuri. Doar asa se pot schimba anumite lucruri.

Nu mai vorbesc despre Madama tarii, care-si etaleaza rochitele pe la intalnirile cu staif din lume… si atat! Se pare ca duduia de la Cotroceni vrea sa fie Prima Doamna fara sa stie ce inseamna aia. Stimata Doamna, statutul la care aspirati vine la pachet cu responsabilitati si implicare sociala.

Urmeaza scoala – care trebuie schimbata din temelii. Nu cu mult timp in urma, cativa sociologi si psihologi atrageau atentia asupra rolurilor de gen prezente in manualele scolare de la clasele mici. Or asta trebuie sa dispara rapid!

De Biserica are rost sa mai spun ceva? Sa fim seriosi – animalele alea se duceau duminica la Biserica. Si au violat! Ceea ce inseamna ca “Tatal nostru” spus in fata icoanelor nu iti sterge instinctul criminal din tine. Or, daca tinem cont de influenta pe care o are biserica mai ales in zona rurala, cred ca nu e exagerat daca spun ca si preotii au partea lor de vina pentru haosul moral din zonele sarace… si financiar si cu duhul.

Dupa cum vedeti – pana sa ajungi la viol treci printr-o gramada de etape, printr-o serie intreaga de factori – incepand cu modelele de familie si pana la scoala si biserica.

Sa nu credeti ca animalele alea s-au trezit violand asa din senin. Nu, ei au dobandit ceva “idei” inca din copilarie.

Acolo se formeaza chestiunile astea.

Da, barbatii si femeile adevarate condamna violul! Insa nu este suficient! Cata vreme o facem doar intre noi si informatia nu ajunge acolo unde se intampla lucrurile astea… totul e degeaba.

Societatea romaneasca are nevoie de un refresh! Societatea romaneasca are nevoie de educatie, de dezbateri corecte si de o schimbare rapida a mentalitatilor.

Cred ca a sosit momentul ca si barbatii si femeile sa invete impreuna sa convietuiasca, sa invete sa stearga toate otravurile mentale din trecut.

Da, o fata a fost violata la Vaslui si toata tara vorbeste despre asta. V-ati pus insa intrebarea cate femei au mai fost violate de atunci in alte colturi ale tarii?

Cate au fost batute? Abuzate verbal?

Eu cred ca multe si cred ca asta este problema care trebuie rezolvata urgent pe toate planurile – incepand cu politicienii (care voteaza legi), cu organele de ordine, cu societatea civila, biserca, scoala etc… Familia si modul in care unii se raporteaza la relatii nu se vor schimba pana cand toate elementele enumerate mai sus nu se vor pune in miscare.

Or daca nu se intampla acest lucru, mi-e teama ca vom mai condamna violul mult si bine… fara rezultat!

Link-uri sponsorizate

Comments