Cuvintele sunt analfabete in fata iubirii

eu45
Link-uri sponsorizate

Este foarte greu sa scrii despre iubire atunci cand iubesti.

Asta este si motivul pentru care cele mai frumoase povesti si poezii de dragoste au fost scrise in afara ei, atunci cand autorii tanjeau dupa iubire.

Unii au gasit-o, altii au cautat-o toata viata si au scris toata viata despre ea.

Plutirea este aproape imposibil de descris in cuvinte. Si aici nu ma refer la acea plutire hormonala, ci la plutirea superioara, la cea spirituala.

Atunci cand iubesti, cuvintele arata ca niste ologi in fata fericirii, ca niste servitori care ingenuncheaza in fata regelui.

Atunci cand mustesti de iubire, cuvintele devin analfabete; totul se citeste pe tine – in ochi, in modul in care te misti, in discurs, in caldura atingerilor tale. Un om care iubeste este ca un Soare!

Il vezi de la distanta – parca are o aura de inger!

El nu are nevoie sa spuna prea multe lucruri. Iti vei da seama imediat ca iubeste. Cuvintele sunt seci atunci cand sufletul tau zburda pe culmile extazului. Ele redevin pline de substanta atunci cand intri in suferinta, atunci cand visezi la iubire, atunci cand ti-o doresti, atunci cand simti ca ai face orice pentru ea.

Ala este momentul in care se nasc adevarate opere de arta – atunci cand tipi dupa iubire.

Atunci cand o ai, vrei doar sa te bucuri de ea, fara sa spui nimic.

Atunci cand iubesti, toate cuvintele din lume pot fi anulate de o singura privire, de un simplu zambet! Acel zambet contine un intreg univers.

De fiecare data cand citesc scriituri despre iubire, incerc sa intru in profunzime, incerc sa simt traumele care se ascund in spatele cuvintelor. De multe ori simt rani adanci, alteori simt suferinte insuportabile. Am trecut si eu prin asta. Cele mai frumoase texte de pe blog le-am scris in momentele de maxima tristete. Ce ironie!

Iubirea e ca o prajitura – este extraordinara atunci cand te gandesti la ea; iar atunci cand o ai, cand o gusti, parca nu-ti mai vine sa o imbraci in metafore – pur si simplu te bucuri de gust, de experienta!

Desi suna ciudat, cele mai frumoase texte despre iubire plang, plang dupa ajutor. De ce? Pentru au fost scrise de suflete care plangeau.

Un suflet care rade, un suflet care se bucura, nu mai gaseste motivatia pentru lucruri adanci, pentru lacrimi si traume. Nu, el vrea sa se bucure de calatorie!

Este foarte greu sa scrii despre iubire atunci cand iubesti. Este foarte greu sa scrii despre probleme, suferinte si traume, atunci cand ti le-ai depasit.

Primul meu text s-a intitulat – “cel mai mare dusman al meu”. Atunci eram pe un drum de constructie.

Acum pot spune ca am devenit cel mai bun prieten al meu. Am intrat in mentenanta… sunt pe pilot automat in zona binelui, in zona frumosului. Pur si simplu ma bucur de calatorie.

Este minunat, asa ca am sa va rog sa ma iertati daca uneori textele mele vi se vor parea lipsite de substanta.

Nu este usor sa scrii despre iubire atunci cand iubesti, insa nu voi inceta sa studiez iubirea. De ce? Pentru ca ea se schimba continuu si mereu apar lucruri noi, abordari noi, idei noi…

Asa ca voi continua sa fiu aici in fata dumneavoastra ca un telegrafist al iubirii.

Link-uri sponsorizate

Comments