Promisiunile in iubire sunt cecuri fara acoperire

event5
Link-uri sponsorizate

Promisiunile sunt o adevarata otrava pentru cupluri! Cianura curata!

Chiar daca la inceput asigura o oarecare siguranta, un anumit confort, pe parcurs se transforma intr-un adevarat cosmar atat pentru cel care le face, cat si pentru cel care se afla la primire.

Cum sa promiti ceva ce nu s-a intamplat?

Mi se pare imposibil! Mi se pare un joc inutil si periculos.

In plus, nu inteleg de ce trebuie sa promiti ceva?

Sigur, daca ai 18 ani, esti necopt si hormonii tropaie prin tine, este posibil sa te apuci sa promiti luna de pe cer. Insa mai tarziu, cand deja ai trecut prin viata si semnele sunt vizibile – curul tabacit, sufletul peticit, riduri adanci de expresie etc… trebuie sa fii profund imatur ca sa mai promiti ceva.

“Promit sa te iubesc toata viata”! Serios? Si pe ce te bazezi? Care sunt argumentele care stau la baza acestei afirmatii? Exact… 0! Cum sa-i spui unei femei ca o vei iubi toata viata? Suna la fel de prost ca “ai fost barbatul vietii mele” :))

De unde stii ce se va intampla maine? Poate ca se satura de tine si ramane la vecinul de vis-a-vis! Ce se intampla atunci cu promisiunea ta? Ce faci? Iubesti o fantoma doar pentru ca ai promis?

Sa spui “promit sa te iubesc toata viata” mi se pare cea mai crancena minciuna; mi se pare o proiectie cu sanse serioase de a se transforma in povara! Din secunda doi :))

Uneori stau si ma intreb de ce ne apucam sa ne impovaram cu promisiuni inutile? Oare chiar nu putem sa traim ACUM? Chiar nu putem sa inspiram clipa fara sa visam la maine? Maine e maine… inca nu e aici! Azi poti sa iubesti cu artificii, maine poti sa ajungi la manie, la depresie, la tristete etc… Maine nu poate fi prevestit!

Deci nici nu poate fi promis!

Timpul, ca si iubirea… nu poate fi promis! Timpul se traieste acum; iubirea la fel!

Atunci cand juri pe maine esti ca un individ care vrea sa gireze cu un imobil pe care nu il are! Un infractor!

In iubire nu poti sa promiti nimic! Si, mai mult, cred ca nici nu trebuie sa promiti ceva! In iubire trebuie sa traiesti si sa te bucuri de calatorie. Promisiunile in iubire sunt simple zaruri de fuga, minciuni care nu fac altceva decat sa aduca la suprafata suferintele copilului din celalalt.

Mai tineti minte promisiunile parintilor care au ramas doar… promisiuni?

Oho, cata suferinta produc promisiunile in sufletul copiilor. De ce aveti impresia ca ele produc mai putina suferinta la maturitate?

Promisiunile dor! Si cand le faci si pe parcurs, dar mai ales atunci cand raman doar vorbe-n vant!

In iubire poti sa incerci, dar nu poti sa promiti! Poti sa incerci sa construiesti o calatorie de lunga durata. Nu poti sa promiti ca va fi o calatorie de lunga durata. Promisiunea in iubire este ca un cec fara acoperire.

Viata este nesigura in complexitatea ei – de la prima clipa a diminetii si pana seara tarziu, cand ne “bagam” la somn. Nici macar in somn nu exista ceva sigur. Nici macar in somn nu exista lucruri garantate, cu atat mai putin in iubire.

Drept urmare, cred ca ar fi cazul sa ne bucuram de calatoria iubirii, fara sa ne erijam in promisiuni inutile. Iubirea poate dura 1 an, 10 sau o viata… depinde de fiecare cuplu in parte cum reuseste sa o gestioneze.

Link-uri sponsorizate

Comments