Cum arata un barbat cu o inteligenta emotionala peste medie?

eucave
Link-uri sponsorizate

Inteligenta emotionala (EQ) este un termen din ce in ce mai prezent in vietile noastre. Spre deosebire de IQ – pe care toata lumea a incercat sa si-l dezvolte pana in prezent, EQ – ul se refera la o zona sensibila – zona emotionala.

De aceasta inteligenta emotionala nu prea s-a ocupat nimeni. Acesta este si motivul pentru care in zona asta trebuie sa intervina efortul personal al fiecaruia.

Din pacate, nu toti oamenii sunt interesati sa-si cultive inteligenta emotionala – multi nici macar nu o iau in seama.

In ciuda convingerilor potrivit carora femeile sunt cele care au treaba cu emotiile – ele avand latura emotionala mai dezvoltata; se pare ca si barbatii incep sa fie interesati de cultivarea EQ-ului, de managementul propriilor emotii.

Aseara am dat peste un articol interesant, cu titlul: “Cum recunosti o femeie cu inteligenta emotionala peste medie”?

Calitatile unei asemenea femei sunt urmatoarele: vede partea buna a lucrurilor; nu ia in tragic lucrurile marunte; stie cum sa-ti ridice moralul; are curajul sa spuna nu; nu e obsedata de trecut; este buna oratoare; nu are regrete; nu se sperie de singuratate si se dezvolta continuu.

Eu as mai pune aici – nu este insetata de control; nu asteapta fericirea de la o alta persoana; nu este geloasa pe orice femeie care se apropie de barbatul ei si nu cicaleste!

Sigur, lista mai poate cuprinde cateva lucruri; insa nu despre asta vreau sa scriu acum, ci despre barbatul cu o inteligenta emotionala peste medie!

Aici vreau eu sa creionez niste calitati si sper sa imi si iasa.

Sa incepem:

1. Nu este bantuit de trecut
Mi se pare foarte important ca atunci cand intri intr-o noua relatie sa nu fii bantuit de fantomele trecutului. Un barbat cu trecutul asezat este un posibil bun partener pentru o calatorie de lunga durata. Un barbat cu trecutul zbuciumat, neasezat, va fi mereu nesigur si agitat.

2. Nu este gelos pe trecutul partenerei lui
Asa cum el are un trecut, barbatul intelege ca si femeia de langa el are un sir de experiente prin care a trecut pana la el. Un barbat care se simte amenintat de fostii parteneri ai iubitei lui va trai un adevarat cosmar. Un barbat asumat, un barbat care-si cunoaste propria sexualitate, le va multumi fostilor parteneri ai iubitei lui pentru experientele pe care i le-au oferit :))

3. Stie sa asculte
Un barbat care stie sa asculte este un barbat care poate intelege mai usor ce-si doreste iubita lui. O problema ascultata corect este pe jumatate rezolvata.

4. Nu are regrete
Asta cred ca se aplica si la barbati. Un barbat fara regrete este un barbat care isi asuma propria viata si care rezoneaza cu ea – adica un barbat fericit!

5. Nu are pretentii exagerate de la femeia lui
El stie ca femeia nu poate fi si iubita si amanta si mama si femeie de cariera si gospodina in acelasi timp… Drept urmare, el nu are pretentii exagerate si nerealiste de la femeia lui. Ba mai mult, ii mai ia de pe umeri anumite sarcini.

6. Este prezent
Un barbat cu un EQ peste medie intelege ca trebuie sa fie prezent in viata iubitei lui. Femeile nu se mai multumesc doar cu calitatea barbatului de provider de resurse. Ele au nevoie de barbati prezenti in viata lor mai ales acum, cand multe dintre ele isi pot procura singure resursele.

7. Nu se sperie de singuratate
Barbatul care nu se sperie de singuratate nu intra in relatie din disperare, ci din dorinta de a construi ceva.

8. Nu se teme de iubire
Barbatul cu un EQ peste medie se deschide ca o floare de lotus. El isi abandoneaza toate armurile si se prezinta asa cum este. El stie ca in iubire nu exista vulnerabilitati si actioneaza ca atare.

9. Intelege ce inseamna o relatie moderna
El nu isi doreste o femeie supusa, o sclava, ci o partenera. El priveste relatia in termeni actuali – ceea ce inseamna ca intelege ca relatia inseamna echipa, nu supunere; inseamna fericire, nu puscarie! El isi respecta femeia si stie ca o relatie functionala este formata din doua persoane fericite.

10. Iubeste!
Din tot sufletul, prin toti porii, cu toata fiinta lui. Este acel barbat care parca pluteste atunci cand se afla in compania iubitei lui; este acel barbat a carui fata se lumineaza atunci cand vorbeste despre ea. Cei care isi vorbesc partenerele de rau, nici nu iubesc si nici nu sunt fericiti.

10 bis. Se dezvolta permanent!
Este o calitate extrem de importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei. Mai mult, daca cei doi se ajuta reciproc pe acest drum al dezvoltarii… atunci este superb!

Sunt doar 10 calitati care mi-au trecut acum prin cap. Sunt convins ca lista este mai mare, drept urmare o declar deschisa si astept completarile voastre.

Link-uri sponsorizate

Comments