Barbatul secolului 21 – furnizorul de emotii

eu33
Link-uri sponsorizate

Barbatul secolului 21 traverseaza o perioada de tranzitie – de la traditional la nou. O perioada care bulverseaza si incanta in acelasi timp.

Barbatul secolului 21 nu mai este doar un furnizor de resurse, asa cum au fost barbatii secolelor 19 si 20.

Nu, acum el trebuie sa furnizeze si emotii!

Adica fix ceea ce a invatat ca trebuie sa ascunda, sa reprime.

Barbatul secolului 21 este ca un copil care spune prima oara “au”!

El are o mare dilema – ce face cu propriile emotii?

Inca de mic i s-a spus sa nu care cumva sa-si exprime emotiile, pentru ca baietii care plang sunt considerati slabi, pentru ca baietii care isi exprima emotiile nu sunt acceptati social; iar acum, femeia s-a trezit ca fix asta isi doreste de la el – emotie!

Da, ati citit bine si aici nu m-as rezuma doar la Romania, unde femeile inca sunt dependente intr-un procent mult prea mare de barbati, ci la (sa-i spunem) lumea civilizata.

Femeile, care au ajuns la randul lor furnizor de resurse, au nevoie de emotie. Acum cateva luni chiar vorbeam cu o astfel de femeie – avea cam tot ce isi dorea: bani, casa, masina de lux… cam tot – din punct de vedere financiar. Ce isi dorea? Emotie!

Ba chiar mi-a si spus – “Nu imi doresc un barbat care sa incerce sa ma cucereasca cu potenta financiara! Pe asta o am si eu!” Femeia din ea avea nevoie de imbratisari, mangaieri, de iubiri simple si pure.

Aaaa si mai e ceva – femeia secolului 21 nu mai are nevoie de un barbat-iceberg, care sa fie non-stop cu gandul la munca; ci de unul cald si implicat, de un barbat prezent!

Drept urmare, barbatul secolului 21 devine din ce in ce mai prezent in relatie, in viata de familie, in viata copiilor lui.

Acum, cand casa nu mai are un singur stalp, ci doi – el nu mai trebuie sa lupte pentru putere si, astfel, isi poate dezvolta mai bine latura personala; are mai mult timp pentru zona asta.

Fiind insa o perioada de tranzitie, barbatul secolului 21 inca nu este pregatit sa stea cu copiii, sa ramana in concediu paternal, sau sa fie implicat 100% intr-o relatie.

El inca mai are chef de jocuri pe calculator, de iesiri saptamanale la fotbal sau la bere cu baietii. Se mai intampla, doar vorbim despre trecerea catre un barbat nou si e normal ca unii sa-si doreasca sa ramana pe “vechi”. Asa au fost invatati… asa fac.

Ei sunt cei care spun sus si tare – “eu nu ma schimb”!

Barbatul secolului 21 se afla intr-un amplu proces de invatare; ca si femeia!

Barbatul invata sa fie prezent, implicat, asumat, iubitor; iar femeia invata sa fie stalp! Al doilea stalp! Nici mai mare, nici mai mic…

Amandoi invata sa puna bazele unui nou tip de relatie – PARTENERIATUL ARMONIOS!

Atat barbatul, cat si femeia, invata sa rescrie regulile relatiilor. Impreuna, nu separat! Amandoi participa activ la aceasta trecere de la relatiile de supunere – in care barbatul furniza resurse, iar femeia servicii; la cele bazate pe un parteneriat armonios.

Nu este un proces usor, ci unul anevoios si de durata. Insa fac pariu ca rezultatele vor fi spectaculoase daca cei doi decid sa nu chiuleasca prea mult de la scoala :))

Link-uri sponsorizate

Comments