Unde greseste femeia in relatia cu barbatul?

eu_nou
Link-uri sponsorizate

Femeia este o eroina moderna! Pentru a fi dezirabila, ea trebuie sa indeplineasca anumite conditii care altadata erau indeplinite de o comunitate intreaga.

Ea trebuie sa fie mama, profesoara, amanta, sotie, curva, gospodina, provider de resurse, doamna… etc.

Toate astea intr-o singura persoana!

Nu ai nevoie de studii la Harvard ca sa-ti dai seama ca este o povara extrem de greu de purtat de o singura persoana.

Cand sa le faci pe toate bine? In plus, daca femeia trebuie sa faca toate astea, barbatul ce trebuie sa mai faca, lui ce ii mai ramane sa fie?

Pai si la el lucrurile stau la fel – barbatul trebuie sa fie tata, confident, provider, amant, gentleman, sot, gigolo, instalator, mecanic, sofer, aviator, explorator etc..

Or, cand cei doi se intalnesc, mai ca ai nevoie de un stadion pentru a putea pune atatea conditii la un loc :))

Nu vi se pare ca vrem cam mult? Nu vi se pare ca am ajuns atat de pretentiosi incat ratam complet esenta, bucuria, viata?

Aproape tot ceea ce se intampla in prezent seamana cu un imens joc al schimbarilor. Atunci cand intram in relatii, intram cu un set imens de masti ascunse in buzunarul de la spate.

Pana sa ajungem sa cunoastem cealalalta persoana, deja incercam sa-i fixam pe fata prima masca. Nu conteaza ca masca aia strange sau ca lasa urme adanci!

Oare o fi chiar atat de greu sa incercam sa ne cunoastem fara sa ne dorim sa ne schimbam reciproc?

Okay, am inteles, toti suntem unici, toti suntem speciali… cel putin asa avem senzatia! Toti purtam masti… cel putin pana la un anumit punct. Cu toate acestea, de ce nu ne lasam asa cum suntem?

Iar aici as vrea sa vorbesc despre ELE. Cea mai mare greseala pe care poate sa o faca o femeie in relatia cu barbatul este sa incerce sa-l schimbe!

Sa incerce sa-l schimbe inca din prima clipa!

De ce este gresit? Pentru ca el nu este idiot si isi va da seama de lucratura!

In plus, atunci cand vrei sa-l schimbi pe celalalt, ii transmiti un mesaj cat se poate de clar – NU TE PLAC, eu de fapt doresc o alta persoana, asa ca tu vei fi doar manechinul perfect pentru proiectiile mele.

Culmea este ca lucrurile astea se intampla pe fondul unor declaratii siropoase, pe fondul unor cuvinte mari, rotunde, ce par ca au sens – iubire, incredere, planuri de viitor, angajament, dorinta, pasiune etc…

In realitate, atunci cand o persoana isi foloseste tot arsenalul din dotare pentru a schimba o alta persoana, nu putem vorbi nici despre dorinta (daca il doresti, de ce vrei sa-l schimbi?), nici despre iubire, nici despre pasiune si nici macar despre respect… ci despre manipulare!

Aici este o greseala pe care nu o constientizeaza femeile – NIMENI NU SE SCHIMBA DIN CAUZA CUIVA!

Schimbarea vine din interior. Aaaa, ca vii si oferi niste sfaturi, ca accepti sa comunici si sa-l ajuti pentru ca el ti-a marturisit ca isi doreste sa se schimbe… ei bine, asta e altceva.

O relatie functionala oricum implica schimbari si de-o parte si de alta. Sunt insa schimbari firesti, schimbari de dinamica de cuplu, nu schimbari impuse prin forta sau prin manipulari perverse.

Nimeni nu este perfect!

Eu am trait pe pielea mea asta!

Stiti ce am facut?

I-am spus sec: “Ai senzatia ca esti fara cusur? Crede-ma, nu esti! Insa eu sunt dispus sa-ti accept defectele si sa discut atunci cand nu sunt de acord cu ceva. Tu de ce nu poti sa faci asta?”

Raspunsul a fost si mai sec :)) – “Ia mai lasa-ma cu psihologia ta de cacat!”

Bineinteles ca relatia nu a durat.

In loc sa ne dorim sa-i schimbam pe ceilalti, nu mai bine incepem cu noi? Nu mai bine devenim noi siguri pe propriile forte? Da, ati citit bine – oamenii care vor sa-i schimbe pe ceilalti sunt nesiguri pe ei. De aici pleaca aceasta sete de schimbare a celuilalt.

Schimbarea este singura constanta in Univers si este un lucru frumos mai ales atunci cand este naturala, asumata, constienta.

Orice lucru impus naste frustrari, suferinta, manie!

Eu va propun sa fim, sa incercam sa ne traim viata asa cum suntem, fara sa incercam sa ne punem masti unii altora. Credeti ca se poate?

P.S.: Stiti care este diferenta dintre femeie si barbat atunci cand vorbim despre schimbare? Femeia vrea sa-si transforme barbatul in alt barbat; barbatul pur si simplu schimba femeia :))

Foto: Men’s Cave – haina barbatului

Link-uri sponsorizate

Comments