Priveste-te!

priveste cerul
Link-uri sponsorizate

Ce face omul atunci cand se satura de telefon? Posteaza pe Facebook un mesaj cu o puternica incarcatura emotionala – “priveste cerul” :)

Am vazut mesajul asta si pe cativa pereti din Capitala. Interesant!

Intrebarea este – de ce sa privesti cerul?

Ce poti vedea acolo? Nori – spectaculosi uneori – sau albastru (cand e cer senin)! Atat!

Mie si treaba asta cu cerul mi se pare tot un soi de fuga!

In cazul meu, atunci cand nu stau cu ochii in telefon, imi place sa privesc pamantul! Imi place sa-i vad striatiile, structura… Stiu ca de acolo am venit si acolo ma voi intoarce! Imi place sa vad natura – apropo, cand v-ati uitat atent la un trandafir ultima data? Cand l-ati analizat de la forma si pana la miros? Cand ati incercat ultima oara sa intelegeti o floare?

Ce sa cauti cu ochii in cer? Dumnezeu oricum nu e acolo!

Dumnezeu este in noi, in fiecare dintre noi, este inscris in celulele noastre, in ADN-ul uman; el este in animale, in pamant, in copaci, flori etc.. Dumnezeu este peste tot! De ce sa il cauti atat de departe?

Da, stiu, apusurile de soare sunt superbe! De acord! Dar si diminetile cu roua sunt! Pe alea de ce sa nu le vedem?

Nu-mi plac extremele! De aia nu imbratisez mesajul “priveste cerul” si prefer unul cat se poate de real – priveste pamantul, priveste cainele, pisica, priveste o floare, priveste copacii, priveste omul, priveste iubirea… priveste-te!

Incearca sa incepi privitul cu tine! Dupa aia incearca sa privesti tot ce e in jur. Vei descoperi frumuseti la care nici macar nu te-ai gandit.

Ele sunt acolo dintotdeauna! Tu nu ai stiu sa te uiti.

Atunci cand reusesti sa iti vezi frumusetea, reusesti sa vezi si frumusetea din jur. Doar atunci!

Daca atunci cand te uiti in oglinda te cuprinde o puternica repulsie … poti fi sigur/a ca si tot ce este in jurul tau iti va produce aceeasi stare.

Am mai spus-o si o repet – frumusetea incepe de la tine! In exterior, ea exista dintotdeauna, insa daca ochelarii sufletului tau sunt murdari – cerul va fi intotdeauna plin de nori amenintatori; pamantul ti se va parea un dusman, orice caine te va privi maraind; orice pisica va fugi din calea ta si oamenii ti se vor parea urati!

Priveste-te! Priveste-te deschis, fara teama! Priveste-te si cunoaste-te! Atunci cand vei afla adevarul despre tine, vei avea acces si la adevarata frumusete a lumii. Doar atunci!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Foto Credit: b365.ro

Link-uri sponsorizate

Comments