Generatia care refuza iubirea! Generatia deconectata de la realitate!

refusinglove
Link-uri sponsorizate

In mod normal, ideea de “generatie care refuza iubirea” ar trebui sa ma calce pe nervi. Din pacate, fiind un om – zic eu – bine ancorat in realitate, cei care au lansat acest concept au dreptate.

Traim pe repede inainte, refuzam sa ne mai deschidem, ne temem de interactiune fata in fata, suntem tot mai ascunsi si sensibili, ne speriem pana si de o simpla ploaie si avem senzatie ca ni se cuvine orice.

Traim clipa mai mult ca oricand, insa nu cu scopul de a ne bucura de ea, ci cu scopul de a o bifa, de a o epuiza si atat!

Da, se pare ca traim in era generatiilor care refuza iubirea, implicarea, intimitatea, angajamentul. Totul este la super-oferta!

Totul se vinde si totul se cumpara! Pana si in iubire am ajuns sa asteptam sezonul de reduceri.

Si ne mai intrebam ce e aiurea in vietile noastre…

Daca te uiti in jur – si uneori chiar la propria viata – iti dai seama ca de multe ori ai pierdut contactul cu ceea ce conteaza pentru tine, ca de multe ori ai calarit valuri care te-au izbit de stanci si cam atat… Nimic important, 0 substanta! Trairi facile, lipsite de continut, adevarate contoare de simtiri, experiente coitale nesemnificative.

Culmea, desi traim intr-o era digitalizata, oamenii se conecteaza din ce in ce mai greu unii la ceilalti. Si aici vorbesc despre conexiunea aia reala.

Frica ne indeparteaza unii de ceilalti. Practic, doar in spatele unui ecran tactil putem fi safe! Acolo putem fi ce vrem – eroi, gigolo, guru, doamne, domni, gentlemani, fecioare, puternici/e, alfa, independenti/e etc…

Pe net orice este permis! In viata reala, face tot face, mastile se vad!

Asta este motivul pentru care oamenii refuza interactiunea directa – le plac prea mult mastile pe care le poarta, le place prea mult sa fie altcineva!

Zappand pe site-ul bodyrocktv am gasit 12 motive pentru care relatiile actuale sunt lipsite de substanta.

Mi-au placut mult motivele propuse de ei, mi se par de bun simt si imi permit sa le aduc in fata dumneavoastra:

1. Suntem consumabile
Relatiile noastre nu mai au substanta, au devenit superficiale, pentru ca nu ne mai tratam ca oameni, ci ca niste bunuri de consum. Drept urmare, este logic ca un produs sa aiba si un termen de valabilitate, deci sa expire. Si, de cele mai multe ori, omul expira atunci cand taifunul hormonal se potoleste.

2. Ne raportam gresit la iubire
Credem ca iubirea este ceva ce ai, nu ceva ce experimentezi. Multi au senzatia ca iubirea este cumva un dat, un drept si nu o constructie. Cata lene :))

3. Traim din imagini
Oare cati oameni mai au timp sa priveasca realitatea? Parca arata mai bine cand poti da zoom pe un ecran. De ce sa mai atingi o persoana daca poti sa-i vezii porii cu o atingere de… ecran? A devenit insuportabil sa porti o discutie cu cineva fara sa-l vezi stand cu ochii in telefon… Incotro?

4. Important
Avem senzatia ca o relatie functionala este ceva ce gasesti, nu ceva ce creezi. Relatia functionala nu este ceva ce exista undeva. Nu este o comoara pe care o cauti, ci o constructie la care trebuie sa pui umarul, sa o faci si apoi sa o intretii.

5. Nu exista trebuie!
In iubire nu exista trebuie – trebuie sa te casatoresti, sa faci copii etc… Iubirea nu necesita graba. Asa cum stim – graba strica treaba :)) Asa ca nu te grabi si traieste-ti viata cu calm.

6. Online dating
Foarte multa lume practica datingul online. Doar ca aceasta practica poate fi inselatoare. Calitatile pe care o persoana le afiseaza online nu sunt definitorii si nici nu iti garanteaza potrivirea. De multe ori, acele calitati nu inseamna nimic in economia relatiei. Un om se descopera si se cunoaste in timp.

7. Ne grabim la tinerete
Greselile tineretii… Atunci cand suntem tineri, nu stim sa facem diferenta intre a te aseza la casa ta si a forma o familie alaturi de persoana potrivita. Urmariti cate divorturi se produc in jurul varstei de 30-34 de ani si intrebati-va “de ce”?

8. Egoismul
Traversam vremuri care te invata ca doar TU contezi! Tu – no matter what! Si devenim atat de obsedati de propria persoana incat nu ii mai dam nicio sansa celui de langa noi. Si totusi tipam ca vrem iubire :))

9. Filtram prea mult
Filtram prea mult ceea ce ne dorim de la celalalt, atat de mult incat ajungem obsedati de control. Setea asta de control nu duce la nimic bun.

10. Ne temem
Mai mult ca oricand! Teama de esec, teama de suferinta – sunt adevarate otravuri pentru noi. De cele mai multe ori, temerile noastre sunt complet nejustificate. Iar daca traiesti manat de “si daca…”, risti sa nu te mai bucuri deloc de nimic.

11. Ne ingrijim prea mult de imagine
Mai ales cand relatiile noastre sunt vizibile, mai ales cand le afisam pe Facebook. “Oare ce vor spune oamenii?” – si asta este o otrava. Oamenii iti traiesc viata sau tu? Haterii nu pot fi potoliti cu relatii cosmetizate :))

12. Ne place sa fim superficiali
E tare misto sa te bucuri de clipa si sa nu ai un scop in viata :)) Ne focusam pe exterior si pe ceva cat mai departe de noi si neglijam complet sinele. Iar cand ne reintalnim, adesea spunem – “hey, cine esti tu?”

Cam astea ar fi motivele pentru care relatiile noastre sunt lipsite de substanta. Mi se par corecte. Sigur, nu toate relatiile sunt lipsite de substanta, insa proportia cred ca este foarte mare…

Foto Credit: wp-admin-staging.sweetyhigh.com/

Link-uri sponsorizate

Comments