Vanzatorii de fericire sunt profund nefericiti

eunou2
Link-uri sponsorizate

Ovidiu Eftimie este un tip inzestrat cu un cinism dezarmant! Uneori am senzatia ca e dus cu capul, insa nu sunt sigur… maine seara mai bem niste beri impreuna si promit sa va anunt daca e asa sau nu :))

Ieri mi-a sarit in ochi un text de-al lui, intitulat – “Mindfulness gratis”.

In textul cu pricina, prietenul Eftimie vorbeste despre marea pacaleala moderna – fericirea vanduta pe bani si imbracata in straie budiste.

Treaba asta cu budismul mi se pare interesanta, ba chiar haioasa, mai ales atunci cand incerci sa o aplici culturilor occidentale. Pur si simplu nu se pupa! Spatiile socio-culturale sunt complet diferite!

Acum, va propun sa vedem ce inseamna mindfulness? Simplu – o stare de atentie activ concentrata pe prezent.

Pentru cei care au citit macar un capitol din Osho, este acel concept numit generic “Aici si acum”.

“Atunci cand esti constient de prezent, esti capabil sa faci un pas in lateral si sa-ti observi gandurile, sentimentele, deciziile, fara le judeci daca sunt bune sau rele. Doar le observi!”

Sigur – eu as spune ca mai si modifici ce e prost – altfel cum evoluezi, daca doar stai si observi cat de bou esti?

Cam asta e pe scurt. Unii pot sa faca asta, altii nu! Din capul locului trebuie spus un lucru elementar – nimeni nu este obligat sa imbratiseze acest stil de viata. Orice cale este o alegere personala, nu impusa!

Din pacate si in zona asta exista trenduri si sarlatani.

Fara sa jignesc pe nimeni, sper, exista doua lucruri care mi se par de porc pe lumea asta – sa-l vinzi pe Dumnezeu si sa vinzi fericirea!

Astea mi se par cele mai crancene crime impotriva bunului simt.

Atunci cand il vinzi pe Dumnezeu sau orice tine de Divinitate… esti doar un impostor! Un trist care incearca sa profite de EL!

In acelasi timp, atunci cand vinzi fericirea, iar esti un impostor, adica un trist care incearca sa profite de naivitatea oamenilor. De ce? Simplu – pentru ca fericirea nu are de ce sa coste! Ea nu poate avea pret! Fericirea nu poate costa 10 lei sau 200 de euro! Este absurd!

Cum adica sa dai bani ca sa inveti sa fii fericit? E ca si cum ai da bani ca sa-l cunosti pe Dumnezeu :))

Atunci cand cineva iti cere bani pentru a te invata sa fii fericit, poti linistit/a sa-i intorci spatele. Omul ala nu are cum sa fie fericit!

Un om fericit isi predica fericirea la liber. El nu are nevoie de castiguri materiale. El stie ca fericirea este o constructie mentala si nu are nevoie de casa, masini sau calatorii pentru a fi fericit. E suficient sa priveasca cerul sau o floare si gata! Atat de simpla e treaba!

Oamenii care tin cursuri (platite) despre fericire sunt niste sarlatani. In primul rand ei sunt nefericiti! Iar banii pe care ii percep de la naivi ii ajuta sa fie fericiti! Intelegeti toata schema?

Un om fericit, un om intelept si invatat nu va cere niciodata banii pentru intelepciunea lui!

Nici macar Osho – pe care il copiaza toti sarlatanii – nu cerea bani! El primea donatii :))

Sincer, mi se pare trist sa vad zeci si sute de evenimente in care fericirea este vanduta pe bani! De parca ar fi un sac de cartofi sau o bere la PET!

Fericirea este o stare de spirit, ea nu poate fi vanduta, nici prin firma, nici prin PFA!

Drept urmare, daca vreti sa fiti fericiti, incercati sa evitati aceste pacaleli care va storc de bani.

Chiar nu merita!

Ganditi-va la sfanta vorba romaneasca – “daca nu belesti ochii… belesti p**a!”

Ei bine, iata, asta inseamna mindfulness pe intelesul romanului :))

Link-uri sponsorizate

Comments