Foamea pielii se potoleste cu atingeri

hug
Link-uri sponsorizate

Atunci cand stai prea mult timp nemancat, organele tale interne reactioneaza! Ele au nevoie de hrana pentru a putea functiona, au nevoie de combustibil pentru a te mentine viu.

Atunci cand stai prea mult timp departe de orice contact fizic, pielea ta iti striga “mi-e foame”!

Da, nu ridicati din sprancene – si pielea sufera de foame! Sufera de foame afectiva!

Din nefericire, se pare ca traversam niste vremuri tare dubioase, vremuri in care oamenii refuza sa se mai atinga.

Ba mai mult, pe fondul aparitiei “hartuirii sexuale”, atingerea devine incet, dar sigur, ceva murdar, urat, imoral.

V-as ruga sa faceti un scurt exercitiu – priviti cu atentie oamenii de pe strada. Fiti atenti la miscarile lor. Cati oameni ati mai vazut atingandu-se? Nu-i asa ca foarte putini?

De sarut aproape ca nu are sens sa mai vorbim, de imbratisari nici atat, de pupici pe obraz… as, esti nebun?

Din pacate, societatea asta, in goana ei dupa fabricarea individului modern perfect, a sugrumat o nevoie de baza, o nevoie fara de care omul nu prea poate supravietui cu toate tiglele pe casa – nevoia de atingere, nevoia de afectiune.

Este acea nevoie de contact fizic, non-sexual, pe care o regasim la toti oamenii.

Din pacate, ne raportam gresit la ideea de contact fizic. Asta este si motivul pentru care nu ne mai atingem. Daca doi barbati se pupa pe obraz, ceilalti oameni din jur vor spune – “haha astia sunt gay mascati”, daca un barbat imbratiseaza o femeie – se vor gasi unii care vor spune “ia uite curva, e maritata si se lasa imbratisata de altu'”… iar exemplele pot continua.

Nasol este ca fara contact fizic, cel lipsit de conotatii sexuale, omul poate dezvolta comportamente sexuale compulsive. Ce inseamna asta? Ca poate ajunge sa simta ca nimic si nimeni nu il satisface.

In cele mai multe cazuri exista oameni – si femei si barbati – care cauta acest contact fizic. Din pacate, tocmai din cauza interpretarii eronate – ceilalti considera ca raspunsul trebuie sa fie sexual. De aici si nefericirea, frustrarile, neimplinirea etc…

In aceasta lume care traieste pe repede inainte, prea putini oameni mai pun pret pe aceasta nevoie de baza, pe aceasta nevoie extraordinara – cea de a atinge si a fi atins.

In aceste conditii, va mai mira faptul ca relatiile se rup? Va mai mira faptul ca rata divorturilor a atins recordul istoric in Statele Unite?

Stiti unde duce lipsa contactului fizic intre oameni? La relatii sexuale disfunctionale sau la relatii complet lipsite de sex! La izolarea indivizilor!

De copii nu are sens sa mai vorbim. Cati parinti mai au timp de copiii lor, cati se mai ocupa de cultivarea afectivitatii?

Cred ca a sosit momentul sa nu mai asociem atingerea cu sexul. Atingere inseamna sa fii om! Inseamna valorificare, grija, iubire. Da, stiu ca exista oameni care nu se simt tocmai bine atunci cand sunt atinsi… Nu a spus nimeni ca trebuie sa ne atingem cu forta, dar nici sa nu ne mai atingem deloc.

Nicio extrema nu este buna! Echilibrul este calea pe care o promoveaza toti inteleptii din ultimii 2000-3000 de ani. Chiar credeti ca Lao Tse, Buddah sau Iisus au fost niste tampiti?

Foto Credit: thequotepedia.com

Link-uri sponsorizate

Comments