9 ganduri care-ti saboteaza fericirea!

ru44
Link-uri sponsorizate

Esti ceea ce gandesti! Ador vorba asta! “Cat adevar” – ar comenta unii pe Facebook :))

Esti ceea ce gandesti si ceea ce faci! O completare necesara, de bun augur si de bun simt.

Ceea ce faci se afla in stransa legatura cu ceea ce gandesti!

In concluzie – unde este cheia fericirii? La ceea ce gandesti!

Da, ca iti place sau nu, mintea poate fi cel mai bun prieten sau cel mai aprig dusman. Ea te poate ajuta sau te poate sabota. De tine depinde cum se desfasoara jocul propriei vieti, de tine si de modul in care reusesti sa-ti educi mintea!

De modul in care reusesti sa-ti pui gandurile in ordine.

Stiu, intr-o societate agresiva, intr-o societate care a construit o adevarata cultura a negativismului, este greu, pentru multi chiar inuman sa fii pozitiv.

Din pacate, aproape tot ceea ce se intampla in viata noastra se intampla din cauza gandurilor noastre. Noi suntem principalii teroristi ai propriilor vieti.

Noi si gandurile noastre.

Iar cand vine vorba despre relatii, ei bine, acolo pot interveni ganduri care distrug orice constructie.

Intr-un text publicat pe Psychologytoday.com, Dr Jeffrey Bernstein spune ca modul in care comunicam in cuplu poate forma baza unei relatii fericite. Insa pana a comunica in cuplu, trebuie sa ai grija de gradina ta interioara, de propriile ganduri.

Acum va dati seama de ce o relatie nu este o constructie usoara? Imaginati-va – doi oameni, cu doua culturi diferite, cu ganduri diferite, cu raportari diferite la tot ceea ce inseamna viata, iubire, relatie… se intalnesc si incearca sa construiasca ceva.

Aici e lucratura complicata si de mare uzura. Nimic nu vine de la sine intr-un asemenea tablou. Nu domnule, trebuie sa muncesti pe branci pentru ca lucrurile sa se echilibreze.

Daca stai pe spate si spui – “iubirea le rezolva pe toate” –  risti sa te trezesti singur, stand tot pe spate si asteptand…

 

Revenind la ganduri, Dr Bernstein identifica nu mai putin de 9 ganduri care iti pot dinamita relatia.

Sa le luam pe rand:

1. Totul sau nimic
Aici vorbim despre persoanele care cred ca partenerul fie face doar chestii nasoale, fie nu face niciodata ceea ce trebuie. Oricum o dai, intram in zona dark, iar asta nu poate aduce nimic bun. Cu cat te concentrezi mai mult pe lucrurile rele ale celuilalt, cu atat te indepartezi mai tare de lucrurile bune. Si atunci te mai mira cand te intrebi – de ce mai stau langa asta? Partea proasta este ca tu te-ai setat asa…

2. Concluziile tragice
Aici vorbim despre exagerari. Adica despre acei oameni care fac un adevarat razboi din nimic. Am cunoscut astfel de dramatici. Vaaaaai, apai vaaaai, sa nu care cumva sa dea Dumnezeu sa faci cea mai mica greseala ca s-a terminat. Apocalipsa nu alta! Oamenii astia chiar nu stiu sa traiasca in bine si relaxare. La ei e musai sa fie cu nasoale. Fara nasoale… viata lor e pustiu :))

3. Veninul lui “trebuie”
“Tu trebuie sa faci asta”, “tu trebuie sa stii ce imi doresc” etc… Este complet eronat sa presupui ca celalalt trebuie sa stie totul despre tine fara ca tu sa nu faci ceva in acest sens. Din pacate, chiar exista asemenea oameni, ceea ce mi se pare cumplit de trist.

4. Boala etichetarii
“Esti varza”, “nu esti in stare de nimic”, “de ce m-am legat la cap cu tine” – astea sunt adevarate otravuri in relatie. Sa-l etichetezi pe celalalt nu te ajuta cu nimic.

5. Vina!
“Viata mea e de cacat din cauza ta”! Serios? Interesanti oamenii care gandesc asa. Sunt oameni care nu-si asuma propriile decizii de viata si dau vina pe ceilalti. Este mai comod asa…

6. Electro-socuri emotionale
Astia sunt oamenii care cred ca nimeni nu poate manageria emotiile celuilalt. “Nimeni nu se poate intelege cu ea” – cam asa arata exemplul :)) Va suna cunoscut?

7. Imaginatia… bat-o vina!
Unii oameni si-au ratat vocatia! Ar fi trebuit sa se faca regizori. Chiar se pricep de minune sa faca scenarii pornind de la nimic sau de la situatii care nu au legatura cu realitatea. Cel mai tare exemplu mi se pare asta – “este prea ocupat/a, sigur are amant/a” :)) Am auzit prostia asta de nenumarate ori.

8. Razboiul inteligentilor
De ce incearca unii sa para mai destepti decat partenerii? La ce ii ajuta asta? Jur ca nu inteleg! Hello, nu iti da nimeni vreo diploma de merit, iar o relatie nu inseamna competitie intre parteneri.

9. Deziluzia
Aici ne ocupam de oamenii care se concentreaza pe asteptari idealizate si mai ales pe chestiuni ce tin mai degraba de trecut. “Esti ca toti ceilalti! Nu iti pasa de mine!” Un vis sa traiesti langa o persoana care gandeste asa.

Astea sunt doar 9 exemple de ganduri ce pot sugruma orice relatie. Din pacate, oameni care sunt prizonierii unor asemenea tipare de gandire sunt peste tot. Nu trebuie sa-i cauti prea mult.

Sincer, eu nu-mi dau seama cum se raporteaza ei la ideea de relatie, insa nu mi-as dori sa ma “leg” la cap cu ei. Am fost acolo si stiu bine cum e.

Slava cerului ca exista si oameni care inteleg ce inseamna comunicare, care stiu sa se puna in pielea celuilalt, care inteleg ce inseamna relatie ca atare, oameni care-si curata gandurile de buruieni. Altfel ar fi fost nasol, nasol de tot :))

Link-uri sponsorizate

Comments