Reguli de siguranta si securitate in relatii

eu9
Link-uri sponsorizate
O relatie este ca un job. Oricat ne-ar placea noua sa spunem ca este altceva, oricum am da-o, relatia este un job.

Daca te implici, esti serios si “pro”… exista mari sanse sa ai succes.

Daca stai toata ziua, o freci si te faci ca “muncesti”… exista sanse sa te trezesti dat afara :))

Relatia este de departe cel mai dificil job. De ce? Pentru ca iti ocupa tot timpul :)) Nu poti avea relatie cu program. In relatie nu ai program full time, ci all time.

Si, ca la orice job, relatiile au un set de reguli pe care fiecare cuplu si le traseaza de la bun inceput, inca din perioada de tatonare.

Pentru a preveni accidentele nedorite, cei din fabrici numesc aceste reguli “SSM” – adica “Siguranta si Securitate in Munca”. Am vazut aceste reguli cand am fost la Holcim si nu am putut sa nu ma gandesc in ce masura pot fi aplicate si in relatii?

Dupa ce am analizat putin situatia, mi-am dat seama ca putem cu usurinta sa adaptam regulile de SSM din fabricile clasice in fabrica relatiilor noastre. Astfel, propun sa lansam un set de reguli de “SSR – Siguranta si Securitate in Relatii” :))

Iata care sunt cele 5 reguli din fabrica:

1. Cum folosim mainile
2. Cum pasim
3. Evaluarea riscurilor
4. Sa stam departe de pericol
5. Orice lucru minor se raporteaza.

Acum va propun sa adaptam aceste reguli in zona relatiilor.

1. Cum folosim mainile?
Mi se pare un lucru extrem de important in relatii. Mainile te ajuta sa il cunosti pe celalalt, ele cimenteaza intimitatea. Oamenii care nu se ating se pierd. E clar! Mainile (de fapt si mainile) te ajuta sa intretii flacara iubirii.

2. Cum pasim?
Si mai ales pe unde? O relatie este ca un drum in necunoscut. Daca nu esti atent la fiecare pas, fie te poti impiedica, fie poti cadea in prapastie, fie poti calca stramb :)) In toate aceste cazuri doare, te doare!

3. Evaluarea riscurilor
Aici intervin ochii si ratiunea. Evaluarea riscurilor ar fi bine sa se faca in doi.

4. Sa stam departe de pericol
Imaginatia si comunicarea te pastreaza viu in relatie. Lenea si tacerea sunt ingrasamant pentru pericol. Fiecare alege calea pe care vrea sa o urmeze.

5. Orice lucru minor se raporteaza.
Aici vorbim despre comunicare – probabil cel mai important lucru dintr-o relatie. Si in fabrica si in relatii dezastrele se nasc din lucruri minore. Daca le lasi sa le adune cresti sansele unor accidente serioase.

E? Nu vi se pare ca si in viata putem aplica regulile corporate? Mie mi se pare ca functioneaza perfect.

Da, stiu, multi vor spune ca nu e bine sa impui reguli in relatie. Si totusi, ele exista oricum, chiar daca nu vrem sa recunoastem.

Asa cum am mai spus si in alte texte, o relatie de succes nu are doar simtire. Sigur ca si simtirea este super importanta, insa fara disciplina nu faci nimic. Nici in viata si nici in fabrica…

Stop am zis! :))

Link-uri sponsorizate

Comments