Ne mintim, dar ne iubim

eumenscave
Link-uri sponsorizate

Un titlu ce contine doua parti care in mod normal se bat cap in cap. In viata reala insa, cele doua parti nu se bat cap in cap, ci se tin de mana. Ba chiar pot jura ca se iubesc!

Dintr-o sete stupida de a ne alinta inutil, de cele mai multe ori spunem ca folosim “minciuni nevinovate”.

Oare exista asa ceva?

Oricum am privi lucrurile, minciuna este dusmanul adevarului si, cu cat minti mai mult, fie si “nevinovat”, desi nu cred deloc in formularea asta, ajungi sa uiti ce este ala adevar.

Adevarul devine o iluzie, devine ceva ce nu-ti mai aduci aminte cum arata. Te-ai chinuit atat de mult sa-ti construiesti o relatie bazata pe minciuna, incat iti este imposibil sa-ti imaginezi cum ar arata o relatie bazata pe adevar.

Dupa luni sau ani de zile de “minciuni nevinovate”, nu mai ai idee cum arata adevarul tau, cum arata adevarul ei, cum arata adevarul vostru.

Chris Simion spune perfect in cartea ei – “minciuna este un cancer al gandurilor”. Minciuna nu te apropie de celalalt, chiar daca tu crezi ca il protejezi mintindu-l. De fapt, tu nu il protejezi, ci il indepartezi de adevar si il obligi sa relationeze la contructia ta, o constructie care este de fapt o minciuna.

Un om mintit constant se va trezi atat de departe de adevar incat va sta buimacit cateva minute/zile (poate chiar ani) pentru a-si da seama cum a ajuns acolo! Mai mult, el isi va repeta obsesiv in gand – “parca imi spunea ca ma iubeste”…

“Minciuna doare, schimonoseste, urateste si deformeaza” – spune Chris. Eu as mai adauga un cuvant la coada – “minciuna doare, schimonoseste, urateste si deformeaza ADEVARUL”.

Oamenii se mint, se mint la greu si pe ei si pe ceilalti. Uneori ne place sa ne amuzam pe marginea acestor minciuni, mai ales cand suntem in afara jocului. Cand esti in teren insa, lucrurile se schimba complet.

Devin serioase si, nu de putine ori, dureroase.

Oamenii care traiesc in minciuna isi spun “te iubesc” sec. Ochii lor sunt stinsi! Ce fel iubire poate exista in ei?

Exista mai degraba plictis! Omul care iubeste are flacari in ochi!

Ochii lui zambesc, ochii lui emit energie, lumina… Niste ochi stinsi, niste ochi in care nu vezi lumina, nu sunt altceva decat oglinda unui suflet pustiit.

 

Din pacate, de cele mai multe ori, desi nu vrem sa recunoastem, “Ne mintim, dar ne iubim” inseamna de fapt “ne mintim ca ne iubim”…

Link-uri sponsorizate

Comments