Sufletul nu poate fi cucerit

eumens
Link-uri sponsorizate

Nu am sa inteleg niciodata vorbe precum – “i-a furat inima”, “i-a cucerit sufletul” sau “i-a rapit iubirea”.

Toate cuvintele astea descriu niste infractiuni. Sufletul nu poate fi furat, cucerit sau rapit.

Sufletul doar se ofera!
De buna voie, fara patrunderi prin efractie, fara razboaie de cucerire, fara efort, fara rapiri la ceas de seara cu sacul pe cap.

Sufletul se ofera, nu se cucereste! Are dreptate Chris Simion in 40 de zile.

Atunci cand intri prin efractie in viata cuiva si ii furi sufletul, acea persoana ramane pustiita, golita de substanta. Iar tu nu esti altceva decat un hot. Nici vorba de iubire in aceasta ecuatie.

Atunci cand incerci sa cuceresti sufletul cuiva, folosind asalturi la baioneta sau zeci de zile de asediu, nu vei obtine iubire, ci capitulare! Nu vei obtine un partener/a, ci un prizonier/a. Unde s-a pomenit ca un prizonier sa-si iubeasca stapanul?

In iubire, sufletul se ofera! Cu zambetul pe buze si bratele deschise. Altfel nu merge!

Tot ce implica forta necesita supunere ulterioara! Or iubirea nu inseamna supunere, ci intelegere.

Degeaba incerci sa spargi geamurile sufletului si sa patrunzi ca un hot, cata vreme usa ramane ferecata. Ce poti sa faci? Intri, faci putin deranj si dispari sau esti prins si dat afara!

Nu vi se pare ca pe parcursul vietii cautam in special sa intram pe geam? Nu vi se pare ca de foarte multe ori ne atrage mai mult hotia decat buna-crestere si respectul?

De ce sa-ti doresti sa intri pe geamul sufletului cuiva, cand poti sa suni la usa, iar persoana respectiva sa te invite la o sueta si un ceai? Nu e mai frumos asa?

Eu cred ca oamenii aleg hotia de frica! De frica sa nu fie refuzati, rejectati! Si atunci intra pe geam, murdari pe talpi si cam distrug tot ce prind. Incearca sa fure tot ce pot, intr-un interval cat mai scurt posibil.

Pe hoti nu ii intereseaza niciodata deznodamantul, nu le pasa de efecte. Cioburile le aduna doar posesorul sufletului si, din pacate, de multe ori sunt atat de mici si atat de multe, incat nu poti face o curatenie temeinica dupa un astfel de hot (hoata). In plus, nu tin minte sa se fi inventat aspiratoare pentru suflet.

Atunci cand sufletul se fura, se cucereste sau se rapeste, nu putem vorbi despre iubire, ci despre abuz, despre infractiune.

Iubirea apare doar atunci cand sufletul este oferit de buna voie. Si ce frumoasa este viata atunci cand renunti la cagule si haine negre si alegi zambetul si culorile…

Link-uri sponsorizate

Comments