Tohani – simfonie pentru trup si suflet

tohanibun
Link-uri sponsorizate

Vechi si nou de la Tohani! Asta a fost provocarea echipei de la Domeniile Tohani la evenimentul care a avut loc miercuri seara la Corks Cozy Bar.

Vinuri bune, o degustare interesanta, imbracata in povesti frumoase, oameni relaxati si o surpriza extrem de placuta pe final.
Cam asa as descrie pe scurt aceasta simfonie a aromelor, aceasta calatorie frumoasa prin ‘pivnitele’ de la Tohani.

Pentru cei care nu stiu, Domeniile Tohani dispun de 500 de hectare si de o productie anuala de 4 milioane de sticle, fiind cel mai mare producator din Dealu Mare.

Mai mult, cei de la Tohani au spus ca detin o colectie de nu mai putin de 100.000 de sticle. Va dati seama ce festin al simturilor se ascunde in sticlele alea?

Seara am deschis-o cu putin Cuvee Dolette si ne-am amintit ca a venit vara si, prin urmare, a inceput sezonul rose-urilor :))

De la rose am trecut la albe cu niste Cuvee Nicolae.

Simfonia propriu-zisa a inceput cu o Feteasca Neagra din 1999. Mi-a placut mult, cred ca cel mai mult dintre toate rosiile care au urmat.

tohani2

Poate chiar mai mult decat Apogeum-ul din 2011, o feteasca neagra medaliata cu aur la Bruxelles. De altfel, acest Apogeum este mandria echipei Tohani, principalul actionar spunand ca spera sa vina cu un vin care sa se ridice la nivelul lui Apogeum.

Si cred ca au sanse, mai ales dupa ce am incercat un vin aflat inca in “probe” cum s-ar spune :))

La evenimentul de la Corks am mai degustat un Merlot din 2001 si Principele Radu.

Marea surpriza a venit la final cu o tamaioasa din 1973. Fiind nascut in ’77, mi s-a parut foarte interesant sa beau un vin mai batran ca mine. L-am baut cu placere, curiozitate si respect.

Una peste alta, “nou vs vechi de la Tohani” a fost un eveniment interesant si sincer nu m-ar deranja sa vizitez crama :))

Link-uri sponsorizate

Comments