Frica – dusmanul bucuriei

eu77
Link-uri sponsorizate

“Nu din curaj inghit masele pe nemestecate toată avalansa de oribil de la stiri, nu din indrazneala se privesc asa pe strada, nu puterea ii face sa isi vorbeasca asa” – scrie Razvan Exarhu in textul intitulat “De ce ne este atat de frica?”

Asa este, oamenii inghit si fac toate lucrurile astea de frica!

Atunci cand vezi zilnic stiri cu omoruri, in cateva luni parca incepi sa te gandesti unde sa-ti mai montezi un zavor pe usa :))

Oamenii se tem de orice! Ai senzatia ca nici nu se mai pot bucura din cauza fricii!

Am ajuns sa nu ne mai bucure mare lucru. Asta e realitatea! Poate va intrebati de ce am ajuns sa nu ne mai dorim sa ne atingem? Tot de frica – de frica sa nu fim vulnerabili, de frica sa nu ne placa, de frica sa nu ne indragostim, de frica sa nu luam virusi.

In schimb, daca te uiti bine in jur, vei realiza ca lista fricilor creste pe zi ce trece.

“Sa citesti lista fricilor de care sufera lumea, e aproape echivalentul parcurgerii unui poem”, mai scrie Exarhu.

Un poem trist, as completa eu… Extrem de trist.

Sa nu ma intelegeti gresit, este firesc sa-ti fie frica atunci cand te intalnesti fata in fata cu un leu, sau atunci cand treci strada prin locuri nepermise, sau atunci cand te afli in situatii periculoase. Acest gen de frica iti mentine viu intregul mecanism de aparare.

In acelasi timp, daca ti-e frica de soare, de iubire, de cucuvea, de pisica neagra sau de 12-le din carti, inseamna ca ceva e in neregula cu softul tau… acolo, la baza; inseamna ca softul tau a fost instalat prost.

Daca ti-e frica de intuneric, la fel… ceva s-a intamplat in copilarie – probabil cineva din familie ti-a spus sa stai departe de intuneric, adica de bau-bau. Nu ti-a spus niciodata ca intunericul inseamna absenta luminii! Ar fi fost simplu, insa ineficient! Asa, daca nu te bagai prin toate cotloanele erai mai usor de controlat.

Da, oamenii se tem de iubire! Se tem de iubire pentru ca li s-a spus ca iubirea inseamna suferinta. Cine vrea sa sufere?

Oamenii se tem de sex, pentru ca li s-a spus ca sexul este ceva urat, ceva degradant si dezgustator.

Oamenii se tem de adevar, pentru ca li s-a spus ca adevarul doare! Asa este, adevarul doare, insa minciuna TE doare!

Oamenii se tem de comunicare, pentru ca au fost invatati sa nu comunice, sa nu spuna ceea ce cred sau gandesc, ca nu cumva sa fie judecati.

Iar lista de frici se poate extinde pana la albine, luna plina, furtuna, curent etc :))

Sunt de acord cu Exarhu cand spune ca lista fricilor este uriasa. Mi-e teama ca este doar inceputul :))

In aceste conditii, cum te mai poti bucura de viata?

Nu prea mai poti, iar cand nu te mai poti bucura de viata, intri in depresie si incepi sa nu-ti mai pese de ea si nici de tine.

Din pacate, chiar cred ca oamenii nu-si mai traiesc viata pentru ca sunt preocupati sa-si traiasca fricile.

Pe tine ce te bucura?

Link-uri sponsorizate

Comments