Daca nu te cauta, nu te merita

ru44
Link-uri sponsorizate

Nu sunt adeptul motivationalelor somnolente. Viata nu inseamna doar norisori roz si oameni zambitori, mereu gata sa-ti intinda o mana de ajutor atunci cand esti la ananghie. Daca esti naiv si crezi asta, ti-o iei grav de tot!

Drept urmare, cred ca ar fi okay sa evitam minciunile ascunse in spatele unor indemnuri motivationale si, acolo unde este cazul, sa spunem lucrurilor pe nume.

Iar un astfel de indemn pe care eu l-as evita cu gratie este asta – “daca nu te cauta, nu te merita”.

Mi se pare cea mai penibila minciuna! O scuza cat se poate de naspa.

Cum adica nu te merita? Cum vine asta?

Sa admitem faptul ca exista oameni pe care nu are sens sa incerci sa-i mai suni, oameni cu care nu ai rezonat din prima clipa din diferite motive.

Sa admitem ca exista oameni total neinteresanti, oameni care-si traiesc viata intr-o iluzie continua, oameni nespalati, mincinosi, oameni rai, oameni toxici, oameni care se folosesc de alti oameni, frustrati sau, de ce nu, oameni incredibil de prosti.

Cum sa le spui acestor oameni – “daca nu te cauta, nu te merita”? Cum sa-i ridici pe acesti oameni pe un piedestal imens… unde chiar nu au ce sa caute?

Nu mai bine le spui adevarul in fata? Nu mai bine le spui ca nu este obligatoriu sa rezonam cu toti oamenii?

De ce sa minti? De ce sa-i faci sa creada ca sunt perfecti, cand nu sunt?

Mi se pare ilogic. Frate, in lumea asta nu suntem obligati sa ne potrivim cu toata lumea. Sunt oameni cu care ne potrivim si oameni cu care ne respingem de la prima privire.

Si mie mi s-a intamplat sa ies la o intalnire cu o domnisoara si sa nu-mi placa rasul ei. Era un soi de Piticu in varianta feminina! Nu am rezonat cu ea si gata, de ce sa o mai caut?

Am incercat, nu a mers, la revedere si un praz verde! Ce atatea explicatii, ce atatea minciuni?

Dupa parerea mea, cred ca inainte sa ne mintim singuri cu siroposenii de genul – “daca nu te cauta, nu te merita” – mai bine incepem prin a ne analiza bine in oglinda si in suflet.

In momentul in care reusim sa ne privim si sa ne cunoastem, abia atunci putem sa stim ceea ce ne dorim si cu cine putem rezona sau nu.

In viata, nu doar excesul de zahar dauneaza grav sanatatii, ci si excesul de minciuna!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments