Toti f***m selectiv!

guys
Link-uri sponsorizate

Ieri am asistat pe time line-ul meu la un razboi al sexelor cat se poate de cosmetizat.

Primul a atacat el, intr-un cumplit exces de testosteron, cu titlul “Da, vrem sa va f***m! Pe toate. Tot timpul”, cu un stil machoistic strepezitor.

Replica ei nu s-a lasat prea mult asteptata, titlul fiind: “Si noi vrem sa va f***m. Dar pe sarite, selectiv”.

Ce sa zic, un dialog amuzant, dar care tot la razboiul sexelor se rezuma. Pe scurt, fiecare isi revendica prima pozitie in topul lidibinal.

El incearca sa induca ideea ca barbatul este un animal bazat exclusiv pe instinct – falsa de la cap la coada; iar ea vrea sa arate ca femeia se bazeaza pe scop si spirit.

Ping-pongul de pe Catchy a venit ca o manusa, fix in momentul in care parcursesem un text scris de Esther Perel.

In textul cu pricina, specialista in relatii puncteaza cateva greseli de perceptie vis-a-vis de sexualitate.

Iata cum arata cateva asemenea erori:

1. Barbatii sunt creaturi bazate pe instinct, femeile sunt creaturi bazate pe scop. Suna a rezumat al celor doua texte de pe Catchy :))

2. Sexualitatea masculina este mai bine dezvoltata si este mai stabila decat cea feminina.

3. Sexualitatea masculina este mai putin influentata de starea de spirit.

Din pacate pentru cei care chiar cred in cele enumerate mai sus, lucrurile nu stau tocmai asa.

Iata ce spune Esther Perel: “Ideea potrivit careia dorinta sexuala a barbatilor este simpla si se rezuma doar la instinct; ideea potrivit careia starea de spirit nu afecteaza sexualitatea masculina este simplista si lovita de nulitate. In realitate, este dovedit faptul ca depresia si anxietatea sunt factori care influenteaza major dorinta sexuala a barbatilor – 42% dintre barbati raspund la depresie si 28% la anxietate. Ceea ce difera intre barbati si femei este faptul ca barbatii pot apela la sex pentru a-si regla starea de spirit. Pe fondul depresiei sau a anxietatii, barbatii vor apela la sex sau masturbare, timp in care femeile vor renunta la sex de tot. Drept urmare, v-as ruga sa incetati sa-i mai priviti pe barbati ca fiind simpli si pe femei ca fiind complexe. Incercati sa priviti latura vulnerabila a sexualitatii masculine si veti vedea ca lucrurile nu stau deloc cum ati crezut pana acum”.

Da, suntem fiinte complexe, cu instincte si vulnerabilitati, cu dorinte si alegeri si fiecare isi croieste viata si ia decizii in functie de nivelul de dezvoltare personala la care a ajuns.

Este gresit sa spui ca toti barbatii vor sa f**a orice femeie, asa cum e gresit sa crezi ca orice femeie este pregatita sa f**a orice barbat. Nu, lucrurile difera enorm de la caz la caz.

Sunt barbati care pur si simplu nu se pot abtine si accepta orice femeie si sunt barbati care stiu ce vor si cauta in consecinta, refuzand tentatiile inutile.

Da, ati citit bine – tentatiile inutile! Exista si asa ceva! Atunci cand esti sigur pe tine si stii bine ce vrei, tentatiile care nu corespund dorintelor tale sunt tentatii inutile. Este parerea mea.

Drept urmare, tot razboiul asta al sexelor este inutil, fie si pe un ton neutru! Sexul se face in doi – femeie si barbat (aici nu intram deloc in zona gay) si este nevoie de armonizare pentru ca lucrurile sa functioneze. Or pentru a obtine acea armonizare, este nevoie sa ne curatam de toate cliseele sau convingerile care ne-au fost bagate in cap inca din copilarie.

Toti f***m selectiv (sper)! Unii mai mult, altii mai putin! Iar asta da frumusete vietii, nu credeti?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments