Iubirea adevarata nu este o poveste

reallove
Link-uri sponsorizate

Iubirea adevarata nu este o poveste. Nu este ceea ce visam de mici, ceea ce am citit sau vazut in basmele lui Disney.

In zona fictionala, povestile de dragoste se incheie cu “au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Doar in zona fictionala se intampla asta.

In viata reala, povestile de dragoste se incheie de prea multe ori cu divort si scandal la partaj.

In viata reala, iubirea adevarata se transforma in cosmar atunci cand oamenii se raporteaza la ea ca la o poveste.

Nu vi se pare ca toate mesajele care circula pe net despre iubirea adevarata nu au nicio legatura cu viata reala?

Toate te indeamna sa iei iubirea ca pe ceva garantat, cand de fapt este o mare greseala sa faci asta.

Iar cei care au facut-o (si aici ma numar si eu) au simtit pe pielea lor ce inseamna esecul.

Atunci cand se vorbeste despre iubirea adevarata, unii arunca in “joc” niste termeni bombastici, precum: iubire neconditionata!

Ce inseamna asta? Sa oferi iubire fara sa astepti nimic in schimb. Hm, minunata invitatie la sinucidere sentimentala! Ulcer garantat :))

Asta sa fie motivul pentru care atatia oameni sufera in relatiile lor? Pentru ca iubesc, dar nu asteapta nimic la schimb? Atunci cand nu astepti nimic la schimb, poti sa primesti orice, chiar si otrava!

Si, din pacate, lumea este plina de otrava si toxicitate.

Eu nu cred ca iubirea adevarata este o poveste! Asa cum nu cred in iubirea neconditionata! Asta mi se pare o bazaconie! Cum poti sa iubesti fara feed-back? Cum poti sa iubesti un om care isi bate tot timpul joc de tine, te umileste, te abuzeaza, te tradeaza etc? Asta nu e iubire, e masochism!

Dupa parerea mea, iubirea este ceva cat se poate de real si de asumat… in doi.

Iubirea nu are nimic fictional. Este o constructie care se scrie zilnic, o constructie reala, palpabila si cat se poate de disciplinata.

Da, ati citit corect – disciplinata! Fara disciplina nu poti avea parte de o iubire durabila!

Nu poti sa iubesti cu program si nici cu pauze. Iubirea necesita implicare non-stop, indiferent ca ai o zi proasta sau nu; ca seful ti-a tras-o fara lubrifiant; ca un bou te-a injurat in trafic sau mai stiu eu ce…

Realitatile vietii nu au voie sa-ti intunece iubirea! Iar asta este sarcina ta – sa pui iubirea deasupra problemelor de zi cu zi.

Din pacate, mi-e teama ca cei mai multi dintre noi isi cauta parteneri pe care sa-i transforme in saci de box, in pubele in care sa-si descarce nervii acumulati zilnic. Mare greseala! Celalalt nu are nicio vina! Nu trebuie sa primeasca toata laturile pe care le-ai adunat tu peste zi.

Frumos descrie Ortega y Gasset iubirea – “atentie orientata catre un obiect”.

Atentie orientata si concentrata! In momentul in care iti indrepti atentia in alta parte… iubirea dispare. Nu vi se pare funny? Cam asa se intampla cu aceasta constructie mentala.

De aceea iubirea are nevoie de implicare 100%, de aceea iubirea nu este o poveste cu zane si printi; ci un film cat se poate de real, pe care daca nu il traiesti cu ochii bine deschisi si cu picioarele bine infipte in pamant, poti avea parte de niste dezamagiri crancene.

Iubirea este frumoasa tocmai pentru ca nu este o poveste fictionala, ci una cat se poate de reala si asumata.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: utsalumni.org

Link-uri sponsorizate

Comments