Confesiunile unor barbati infideli

eu45
Link-uri sponsorizate

Nimeni nu pleaca dintr-o relatie functionala! Am scris-o si o repet de fiecare data cand am ocazia, mai ales atunci cand in discutie apar rolurile de gen si marea prostie potrivit careia barbatii sunt vanatori prin definitie si deci nu pot sa si-o tina in pantaloni.

Sa spui ca toti barbatii sunt porci, sa spui ca toti barbatii calca stramb, este cat se poate de fals!

Asa cum falsa este si formularea – “barbatii mint mai mult, femeile mint mai bine”.

Adormitii fac asta! De acord! Insa in lumea asta nu exista doar adormiti, ci si oameni care traiesc asumat, oameni care aleg sa se cunoasca, sa se dezvolte, oameni care aleg sa nu minta si sa nu se minta.

Ma bucur enorm atunci cand apar psihologi care sustin ca infidelitatea este un comportament care se invata si nu unul cu care te nasti.

„Argumentul ca testosteronul este cauza pentru care barbatii ar fi mai infideli decat femeile a fost dintotdeauna eronat. Infidelitatea reprezinta un comportament sexual invatat, nu innascut. Nivelul de testosteron ridicat nu explica tendinta spre infidelitate.

Din pacate, insa, argumentarea neuro-psihologica (anume ca testosteronul, a carui prezenta la barbati genereaza in perioada perinatala sexualizarea nervoasa hipotalamo-hipofizara, prin inhibarea functiei ciclice secretorii de hormon luteinizant LH si de hormon foliculostimulant FSH) este strecurata ca argument de normalizare a infidelitatii – in dezbaterile publice sau articolele de specialitate ale caror teme surprind nevrozele vietii de cuplu. Or, nu este suficient sa fii barbat pentru a fi infidel in cuplu“, spune psihologul Eduard Rosentzveig intr-un interviu extrem de interesant de pe adevarul.ro.

Revenind la infidelitate, ea apare din diferite motive. Iata cateva motive pe care le-am gasit pe Dailyhiit. Sunt 6 confesiuni ale unor barbati infideli, confesiuni care explica multe:

1. Adam
“Am fost intr-o relatie in care nu mi-am dorit sa fiu, insa am impartit atat de multe lucruri, incat mi s-a parut mai usor sa stau cu ea fara sa fiu nevoit sa partajez totul, decat sa pun capat”. Ce avem aici? Minciuna, neajuns, compromis si o alegere de viata gresita!

2. Ryan
“M-am simtit blocat! Nu mi-am dorit acea relatie, insa am stiut ca daca ii voi pune capat o voi face sa sufere pe prietena mea. Drept urmare, am preferat sa actionez pe la spate, deoarece nu am vrut sa ma confrunt cu o drama uriasa”. Ce avem aici? Lipsa de asumare! Minciuna! Compromis! Alegere gresita de viata!

3. Jordan
“A fost o relatie toxica! Ne uram si ne iubeam in acelasi timp. Atunci cand ne uram, obisnuiam sa facem sex cu alte persoane. Si eu si ea. Asa functionam noi”. Ce aveam aici? Neasumare! Toxicitate crancena!

4. Craig
“Nu am vrut sa-mi pierd prietena, insa nu m-am putut abtine si am inselat-o!” Ce avem aici? Ambivalenta, nehotarare! Isi vrea si iubita, dar vrea si alte femei! Exista si barbati si femei care traiesc asa.

5. Peter
“Eram super-nefericit! Am incercat sa plec, dar ea nu m-a lasat. A inceput sa tipe si sa planga, m-a amenintat! In cele din urma, am ramas, insa am inselat-o! M-am simtit ingrozitor ca am facut acest lucru”. Mai are sens sa comentam? Cate femei au tipat, au plans si au amenintat? Sunt curios sa aflu un raspuns!

6. Bryan
“Infidelitatea se intampla in toate relatiile. Barbatii iti vor spune ca nu o fac, insa sunt sigur ca mint. Toti o facem! Pana la urma, este chiar atat de rau?” – iata un individ care are comportament de turma. El crede ca toti o fac, asa ca o face si el… preventiv :))

Ce ne arata aceste 6 confesiuni? Faptul ca infidelitatea nu apare pe fondul unor relatii functionale, ci acolo unde lucrurile scartaie!

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments