Ce are cealalta in plus?

eu9
Link-uri sponsorizate

Atunci cand simtim ca self-esteemul se sparge in mii de bucati, atunci cand devenim nesiguri, tematori si nu stim ce sa facem, avem capacitatea de a gafa incredibil.

In acel moment ne simtim ca niste pitici, iar toti ceilalti – si mai ales cei sau cele care alcatuiesc “concurenta” – par ca niste giganti.

Niste giganti ai perfectiunii!

“Ce are cealalta in plus?” – este o intrebare care apare pe fondul unui self esteem daramat, distrus, nivelat.

De ce ar trebui sa aiba ceva in plus? De ce sa nu aiba ceva in minus? Unde scrie ca cealalta sau celalalt trebuie sa fie superior?

Atunci cand iubirea a apus, problema nu cred ca se mai pune in termeni de “plus” sau “minus”, ci doar in termeni de “altfel”.

Acel “altfel” care ii ofera o mare gura de oxigen celui care pleaca, iar tie iti pune o punga de plastic pe fata, o punga care te va sufoca!

Si eu m-am trezit cu punga pe moaca si va rog sa ma credeti – e tare greu sa nu te sufoci! Prima reactie este sa te panichezi! Si respiri din ce in ce mai repede, fara sa-ti dai seama ca iti grabesti sfarsitul.

Ei bine, in aceste situatii, panica nu este indicata!

Pana ca cel/cea de langa tine sa plece, exista niste semnale destul de clare care anunta acest pas! Nu am cunoscut vreo persoana care sa se care brusc dintr-o relatie, fara niciun fel de avertisment, fara niciun semn.

Omul nemultumit se vede! Iar tu trebuie sa ai ochii deschisi ca sa-i vezi nemultumirile. Pentru a evita contactul cu punga, cu sufocarea, ar fi okay sa-ti pastrezi ochii larg deschisi inca de la bun inceput si, la primul semn de nemultumire, sa nu lasi timpul sa treaca, ci sa comunici imediat!

Comunicarea te poate salva de la contactul cu punga! Ea te ajuta sa pastrezi contactul cu celalalt. Atunci cand celalalt este nemultumit, el se retrage din cuplu, incet incet, nu brusc. Insa acest proces de retragere este vizibil – nu mai comunica, este ingandurat/a, nu se mai implica in activitatile comune, evita sexul etc…

Daca nu ai ochii deschisi, mi-e teama ca vei ajunge sa intrebi – “ce are cealalta in plus”?

Motivele pentru care oamenii pleaca din relatii pot fi multiple si variate de la caz la caz, insa chiar cred ca atunci cand incetezi sa-ti mai privesti partenerul/a, exista mari sanse ca altcineva sa faca acest lucru.

In aceste conditii, raspunsul la intrebarea – “ce are cealalta in plus?” – ar putea fi extrem de simplu – “niste ochi bine deschisi!”

Nu trebuie sa aiba un corp de gazela, o educatie aleasa sau o situatie financiara de invidiat! Niste ochi bine deschisi pot face diferenta fara probleme!

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments