Cati ani ai sta la puscarie pentru un milion de euro?

eu7
Link-uri sponsorizate

Este o provocare lansata de Mihaela Carlan – doamna care pastoreste site-ul catchy.ro.

Intrebarea este cat se poate ofertanta, tinand cont de socialul imediat, de ceea ce se intampla de cateva luni incoace in Romania.

Desi pare ciudat, iata ca am ajuns sa punem si o astfel de intrebare.

Si mai ciudat mi se pare altceva – faptul ca exista romani care ar fi dispusi sa stea la puscarie 2-3 ani pentru a se bucura ulterior de milionul de euro.

Va dati seama cam cat de jos am ajuns din punct de vedere spiritual? Sa nu ai o problema cu sacrificarea catorva ani de viata pentru 1 milion de euro? Asta mi se pare hotie cronicizata!!!

Mi se pare un pattern mental bine instalat si nu doar o simpla fantezie spusa la misto intr-o discutie bahica.

Traim intr-o tara in care oamenii ar fi dispusi sa se (auto-)priveze de libertate pentru bani!

Iar asta se intampla pentru ca socialul a generat un precedent prin toti marii corupti care baga mana pana la umar in sacul tarii, dupa care stau la parnaie – in conditii de super-lux (vezi cazul Borcea) si ies si mai devreme, sfidand parca vulgul frustrat.

“Daca la aia se poate, noi de ce sa nu facem la fel? Adica ce… noi nu putem ciordi?” – spun unii.

Ei bine… uite ca eu nu pot! Nu pot sa fur! Nu pot, nu stiu si nici nu vreau sa fur!

Asta este si motivul pentru care sunt sarac – material vorbind. Sincer, desi pare un cliseu ranced, bogatia spirituala imi ofera suficiente satisfactii.

NU pot sa fur si basta! Nu asa am fost educat! In ADN-ul meu nu exista ciordeala. La mine in casa nu a existat asa ceva!

Asa ca nu as sta nici macar o secunda la puscarie pentru 1 milion de euro, pentru ca nu as avea cum sa-l am :))

E simplu!

Atuinci cand merg intr-un super-market mi se intampla sa vad oameni care gusta produse de pe raft. Este tot un fel de furt! Eu nu pot sa fac asta! Daca vreau ceva si imi permit acel produs, il cumpar si dupa aia il consum. Daca nu imi permit… imi vad de treaba.

Dupa parerea mea, pentru a fi un bun ciorditor ai nevoie de generatii de experienta mentala! Ciordeala are nevoie de timp pentru a se instala in mentalul uman si, de cele mai multe ori, ea se invata acasa si nu in societate.

Eu nu am invatat asta acasa. Acasa am invatat sa respect, sa muncesc, sa pretuiesc! Asta este motivul pentru care nu pot sa intind mana dupa bunul altuia – indiferent ca vorbim despre proprietati, bani sau femei.

Tine de sistemul de valori care ti s-a intiparit in creier in cei 7 ani de acasa.

Pe Mihaela o gasiti aici.

Link-uri sponsorizate

Comments