Nu poti sa-i spui cuiva ca te iubeste

eu23
Link-uri sponsorizate

Nu poti sa-i spui cuiva ca te iubeste! Mai ales daca nu iti arata asta, mai ales daca te provoaca, mai ales daca te insulta constant, mai ales daca iti asasineaza personalitatea cu zambetul pe buze.

Te-ai minti singur/a!

Un om care nu te respecta, un om care iti ataca libertatea, nu te iubeste, ci te abuzeaza.

Acel om nu are nevoie de un partener, ci de o tinta, de un sac de box, de o pubela in care sa-si descarce mizeriile.

Nu poti sa-i spui cuiva ca te iubeste, mai ales daca acea persoana nu simte asta. Daca faci asta risti doua raspunsuri: 1. “am spus eu vreodata asta?” – si doare; sau 2. “ai dreptate” – insa intr-o proportie jenant de mare este un raspuns-reactie si nu neaparat realitatea. Si doare! Mai ales cand incepi sa-ti dai seama de asta…

Nu poti sa te uiti in ochii celuilalt si sa-i spui – “ma iubesti”, daca acei ochi sunt reci ca ochii de rechin, reci si inexpresivi.

Nu e okay nici sa ajungi sa intrebi – “ma iubesti”? Atunci cand intrebi asta esti nesigur/a, atat pe sentimentele celuilalt, cat si pe ale tale. Cand faci asta… iubirea a plecat deja din statie.

Cand celalalt te iubeste… simti! Simti in fiecare clipa, cu fiecare cuvant, atingere, respiratie. Nu e nevoie sa iti spuna mereu asta! Vezi! Omul care iubeste radiaza prin toti porii! Omul care te iubeste iti aduce pacea in suflet, nu furtuni cu valuri uriase… pentru ca da, iubirea ofera pace, nu conflict.

Omul care te iubeste are ochii vii, expresivi, atingerile fierbinti, cuvintele ca cea mai fina miere… Sigur, nu este obligatoriu sa-ti spuna in cuvinte ca te iubeste. O poate face cu varf si indesat prin fapte – iar aici nu ma gandesc la cadouri, ci la purtari.

Atunci cand ajungi sa suferi, nu te intreba ce s-a intamplat cu iubirea, ci intreaba-te daca a existat iubire!

De cele mai multe ori avem un talent aproape obscen sa amestecam iubirea cu hormonii sau cu orgoliul.

Atunci cand suferi, fa un pas in lateral si priveste-ti relatia cu detasare. Analizeaza cu atentie! S-ar putea sa ai parte de niste descoperiri interesante. S-ar putea sa-ti dai seama ca iubirea nici macar nu a trecut prin gara ta.

Si atunci… ce sens are sa suferi? In cele mai multe cazuri, suferim din cauza orgoliului. El este cel care ii spune sufletului – “esti praf”, “nu esti bun de nimic”, “nu esti in stare”, “ti-am spus sa nu te implici, dar nu m-ai ascultat”.

Nu poti sa-i spui cuiva ca te iubeste! Incearca acest exercitiu cu tine – pune-te in fata oglinzii si priveste-te bine cateva minute! Nu scoate niciun cuvant!

Dupa acele cateva minute de analiza, ce vei spune – “ma iubesti” sau “te iubesc”?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments