Simt ca am renascut! Sunt gata sa mi-o fur din nou!

eu45
Link-uri sponsorizate

Zilele trecute m-am intalnit cu un prieten din cartier. Nu il mai vazusem de niste ani buni. Nu mai stiam nimic despre el. Intamplarea a facut sa ne intalnim si sa stam nitel de vorba.

Parea tras la fata, slabit, parca se cocarjise putin. Culmea, vorbesc despre un baiat tanar.

Cand l-am vazut, nu am putut sa nu-mi aduc aminte cum bateam mingea prin zona.

Am zabovit cateva minute si am aflat ca trecuse printr-o despartire urata. “Deh, cunoastem, nu cred ca scapa cineva de asta”, i-am spus.

“Nu rade, ca am slabit 20 de kilograme. Aproape am ajuns in spital” – mi-a spus el ingandurat.

“Da, cunosc, eu am slabit 18… Si la mine a inceput cu o poezie si s-a incheiat cu ulcer si somatizari, vorba lui Chris Simion”, am replicat razand.

Mi-am dat seama ca despartirea lui era recenta. Nu l-am vazut detasat! Inca avea rani adanci in suflet.

La un moment dat, prietenul meu mi-a spus – “lasa frate, gata, acum sunt bine, simt ca am renascut, sunt ca un nou nascut… tabula rasa”.

“Adica esti pregatit sa ti-o furi din nou?” – l-am intrebat calm.

“Ce vrei sa spui? Esti nebun? Eu? Niciodata! Mi-am invatat lectia” – mi-a raspuns el usor iritat.

“Oare? Sa stii ca atunci cand aud de renastere imi pun niste mari semne de intrebare” – am continuat pe acelasi ton calm.

“De ce frate? Ce e rau sa renasti?” – m-a intrebat el (deja) nedumerit.

“Pai sa ne gandim putin – atunci cand renasti, te intorci la stadiul de copil… da? (“ihi” a dat el din cap). Okay! Si ce face copilul? De ce are el nevoie? Nu cumva de cineva de care sa depinda? Ai vazut tu vreun nou nascut care sa se descurce singur?” – l-am intrebat sec.

“Baaa… nu prea. Si totusi, nu vorbim despre copii aici” – mi-a spus el, ca un zar de fuga.

“Ba da, vorbim despre un comportament de copil. Un om care spune ca renaste, ca se simte ca un nou nascut, nu se va putea descurca fara cineva care sa-l controleze. Or asta nu imi suna bine. Stii, se spune ca singura mare greseala a vietii este aia din care nu inveti nimic. Asa si cu relatiile – daca nu inveti nimic din ele si continui sa te minti ca ai renascut, ca o iei de la zero, o sa ti-o furi din nou si din nou si din nou! Nu crezi ca a sosit momentul sa lasi balta ideile astea cu renasterea si pur si simplu sa mergi mai departe, sa te maturizezi? Daca te intorci mereu la stadiul de copil… unde crezi ca vei ajunge?” – l-am intrebat pe un ton prietenesc.

“Hm, nu stiu ba, esti nebun. Stiam eu ca ai luat-o razna de cand cu blogul si cu relatiile astea. Zici ca esti guru de ala din India. O sa vad eu ce o sa fac” – mi-a spus suparat.

“Nu sari la mine. De tine depinde daca alegi suzeta sau nu. Tu iti croiesti drumul. Eu doar ti-am pus niste intrebari. Ai grija de tine” – i-am spus si m-am indreptat spre casa.

Ce ti-e si cu relatiile astea… Toti vor sa renasca dupa o despartire! Nimeni nu pare dispus sa mearga mai departe, spre maturizare!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments