Osica de Sus – Capitala mondiala a artei

euinterviu
Link-uri sponsorizate

Toate drumurile duc la Osica de Sus! Toti colectionarii de pe planeta au aflat in ultimele zile unde e comuna din judetul Olt.

Va dati seama cati iubitori de arta din lumea asta isi doreau tabloul ala de Renoir pe care domnul Valcov il tinea in safe?

Va dati seama ce ironie? Sa ai un tablou de valoare pe care il tii… la intuneric?

Si sa-i mai pui si un Cocteau langa, ca sa nu se simta singur… De fapt singura, pentru ca, din cate vad pe evz.ro, tabloul de Renoir ar fi un nud. Drept urmare, daca pui nudul la racoare, nu ar fi rau sa-l acoperi cu niste lingouri de aur, cu un Cocteau si cu niste maruntis :))

Vorba aia – ce mai conteaza 1 milion de lei langa un taboul de 114.000 de euro?

Intrebarea este alta – cat o fi de mare safe-ul ala… din moment ce a gazduit in el un tabou cu tot cu rama?

Va dati seama cate cruci s-au facut in lume dupa ce a aparut stirea cu Renoir-ul gasit la Osica de Sus? Va dati seama cate covorase s-au asternut si cate invocari a auzit Allah zilele astea de la iubitorii de arta?

Cand vad ca proprietarul acestor valori are 38 de ani… realizez ca am trait degeaba. Si eu am tot 38 de ani, numai ca, spre deosebire de domnia sa – care avea propriul muzeu -, eu m-am enervat cand am dat 18 euro pe bilet la Luvru si nu 15 :))

Acum, daca ma gandesc mai bine, s-ar putea sa nu mai fim nevoiti sa mergem pana la Paris. Daca la Osica de Sus au descoperit un Renoir si un Cocteau, oare ce bogatii se ascund prin comunele din jur?

Nici nu vreau sa ma gandesc la marii smecheri ai acestei tari. Cred ca putem scoate linistiti de un Luvru al politicii romanesti. Fara probleme!

Sigur, in tara romaneasca nu m-ar mira sa gasesti un Rafael sau un Rembrandt langa gratar/ in soba s-au gasit deja ceva urme :)) Sau in bucatarie… langa aragaz… ceva de genul “arta si ciftelute marinate cu piure”.

Sa mai spuna cineva ca romanii sunt incluti. As… sunt niste cunoscatori rafinati ai artei mondiale.

Si, mai presus de toate, au un simt al umorului penibilului al dracului de dezvoltat.

Link-uri sponsorizate

Comments