Tara lui ANAF

eu7
Link-uri sponsorizate

Dubele lui ANAF au devenit un soi de ambulante pe strazile Capitalei. Le vezi din ce in ce mai des.

In tara lui ANAF circul este cuvantul cheie, este cuvantul la moda. Circ pe toate planurile, pe toate palierele. Circ si abuz.

In tara lui ANAF se inchid restaurante sau cafenele pentru “fraude” de 150 de lei.

Prima intrebare pentru ANAF – ce faci cu angajatii reustaurantelor pe care le-ai inchis pe o perioada de 3 luni? Ii bagi in somaj?

Wow, deci in loc sa lasi locul respectiv sa functioneze si oamenii aia sa munceasca, contribuind astfel lunar la bugetul de stat, tu preferi sa ii pui pe liber si sa-i platesti tu?

Nice! Asta da management de tara!

Concluzia 1 – cu un astfel de management nu m-ar mira sa ajungem sa promovam Romania cam asa – “Momentan am inchis! Revenim dupa somnul cel de moarte, somnul ratiunii!”

In tara lui ANAF se pune intotdeauna carul inaintea boilor! Cum s-ar traduce asta? Simplu – ai pretentia ca patronii sa fie in deplina legalitate, in conditiile in care tu le scoti ficatii cu taxe si impozite.

Excelent! Da, sunt de acord, e mai simplu sa spui – romanii sunt hoti, romanii ciordesc, romanii sunt niste banditi, decat sa vezi care sunt problemele reale cu care se confrunta oamenii care vor sa aiba o afacere – mai mica sau mai mare.

Intrebarea 2 pentru ANAF – ce ai spune tu ca patronii de carciumi, restaurante, baruri, cafenele etc sa inchida vreo 3 luni (sunt sigur ca multi au ceva bani pusi la saltea) si sa-si concedieze toti angajatii?

Ai facut un calcul sa vezi cate locuri de munca dispar?

Fac pariu ca nu!

Concluzia 2 – In mod normal, intr-o tara cu capul pe umeri, inainte sa incepi sa vezi cine ce face… te asiguri ca exista un cadru legislativ care sa-i permita unui posibil investitor sa si traiasca dintr-o afacere, fara sa fie nevoit sa gaseasca brese sau sa faca combinatii.

Dupa ce faci asta, ai toate motivele sa il strangi de gat daca greseste!

Intrebarea 3 – Oare chiar exista acel cadru legislativ?

In tara lui ANAF, politicienii vor sa-si voteze super-imunitati… oamenii de rand nu au cum sa faca asta.

In tara lui ANAF domneste haosul, lipsa de solutii sanatoase si se prefera spectacolele televizate – cu catuse si reporteri -, cu sifonari si stenograme etc.

In tara lui ANAF orice e posibil. Nu America este Wonderland, ci tara lui ANAF.

Intrebarea este – cat va dura pana cand cineva va urla din toti rarunchii E.NOU.GH ANAF?

P.S.: In tara lui ANAF, la fiecare bere pe care o bei – jumatate de pahar merge la stat. Asta in conditiile in care sectorul berii inregistreaza 0% evaziune fiscala! Bravos! Propun sa inchideti si aceasta industrie!

P.S.: Blogul meu a intrat in finala categoriei “Cel mai bun blog” din cadrul Premiilor Radar de Media 2015. Daca vreti sa va jucati… puteti sa votati AICI

Link-uri sponsorizate

Comments